VICTOR PONTA: Mandatul meu de presedinte al PSD se va INCHEIA pe 16 noiembrie

Presedintele PSD, VICTOR PONTA, a afirmat vineri, la Congresul formatiunii, ca mandatul sau de presedinte al PSD se va INCHEIA, cel mai probabil, pe 16 noiembrie.

“Mi s-a adus aminte ca s-ar putea ca mandatul meu de presedinte al PSD, de fapt chiar asa va fi, se va INCHEIA pe 16 noiembrie. Si vreau doar sa va spun inca odata ca va multumesc tuturor colegilor mei din PSD, cei care ati avut incredere sa alegeti un presedinte la 37 de ani, sa multumesc celor de la TSD, si cei din generatia mei si cei mai tineri care au preluat stafeta, acelor doua organizatii care intotdeauna au fost cele mai apropiate de mine — de femei si seniori. Vreau sa spun ca oricare va fi drumul meu voi fi totdeauna mandru ca sunt social-democrat, ca sunt membru al PSD, ca am fost, sunt inca si voi fi un pic presedinte al partidului care i-a avut ca presedinti pe Ion Iliescu, pe Adrian Nastase si pe Mircea Geoana. Si le multumesc tuturor pentru asta”, a subliniat presedintele PSD.

Potrivit lui Ponta, “s-a spus tot timpul ca PSD a avut prea multa putere”.

Citeste si: VICTOR PONTA, dupa validarea candidaturii: Azi am imbracat HAINA DE PRESEDINTE

“Noi am avut un singur presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, din ceea ce eu numeam la Congresul din 2010 prima generatie de la PSD. A doua generatie in mod incorect si nedrept nu a avut acest privilegiu de a face bine Romaniei. Vreau ca alaturi de dumneavoastra. sa demonstram ca putem sa dam un presedinte care sa fie al tuturor romanilor, care sa uneasca, care repare raul facut si sa reconstruiasca si un presedinte care alaturi de toti romanii va putea sa spuna intotdeauna, asa cum de altfel am spus in incheiere la Craiova: «Aicea este tara mea si neamul meu cel romanesc, aicea eu sa mor as vrea, aici vreau eu sa traiesc»”, a spus VICTOR PONTA.

Premierul a reamintit ca Romania a reusit ca in noua Comisie Europeana Romania sa primeasca cel mai important portofoliu — Politicile Regionale.

“Imi pare foarte rau sa vad ca domnul Blaga, domnul Iohannis, au facut exact ce facea Basescu — ne-au parat, ne-au barfit, ne-au sabotat. Stimati colegi, stimati romani, orice pozitie europeana este o pozitie pentru Romania, nu pentru Guvern, nu pentru un partid, este o pozitie pentru Romania si vreau sa fac un apel si catre adversarii nostri politici sa reusim sa fim uniti cand este vorba despre interesele Romaniei. Iar un presedinte, inainte de toti ceilalti, mai mult decat orice lider de partid, mai mult decat orice ministru sau parlamentar, are obligatia sa reprezinte Romania si nu un partid, are obligatia sa-i puna pe toti romanii laolalta atunci cand e vorba de Romania. Asta vreau sa fac ca presedinte al Romaniei”, a aratat presedintele PSD, potrivit Agerpres.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA: Romanii vor avea de ales intre un REGIM DE TRISTA AMINTIRE si unul corect

VICTOR PONTA a reafirmat ca stie foarte bine cat de greu este sa fii premier cu un presedinte “care te saboteaza tot timpul”.

“Si vreau sa-mi iau angajamentul, asa cum l-am luat si la Craiova, (…) voi lucra ca presedinte cu Guvernul pe care romanii il aleg pentru binele Romaniei si pentru a fi intr-adevar uniti in Romania. Rolul presedintelui nu este de a lupta cu Guvernul, cu Parlamentul, cu justitia, dimpotriva, este exact rolul de a-i uni pe acestia, de a-i pune impreuna sa lucreze pentru Romania.

Asta voi face ca presedinte al Romaniei. Vreau sa ne asumam cu totii un angajament: in 1918 aici, la Alba Iulia, dupa ce sute de mii de romani si-au dat viata in Primul Razboi Mondial, am obtinut cel mai important obiectiv national — Marea Unire. Vreau si va rog sa fiti alaturi de mine pentru ca la 100 de ani sa fim intr-adevar acea tara mandra, acea tara puternica, acea tara respectata, pe care stramosii nostri, cei care erau aici in urma cu 96 de ani, si-u dorit. Acesta este angajamentul meu si acesta este apelul meu catre dvs., catre totii romanii, sa facem impreuna a doua oara Marea Unire a Romaniei”, a mai spus seful executivului.