VICTOR PONTA: Masurile de reformare a partidului se aplica DE SUS PANA JOS, fara exceptie. LIVIU DRAGNEA are alta parere

Ponta, la sedinta aniversara a Senatului: Fostii presedinti ai Romaniei trebuie sa fie senatori de drept

Premierul VICTOR PONTA a declarat, duminica, inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD, ca  masurile de reformare a partidului vor fi aplicate “DE SUS PANA JOS, fara exceptie”.

“Important este ca trebuie sa facem aceasta reforma si o sa discutam si in martie, la congres, luam o decizie. Cum sa se aplice la nivel local? Nu exista asa ceva. O regula intotdeauna se aplica de sus pana jos, fara exceptie. Daca e regula, altfel nu mai e regula”, a spus VICTOR PONTA, intrebat in legatura cu masurile propuse de presedintele executive al PSD, LIVIU DRAGNEA.

Citeste si: LIVIU DRAGNEA: Pregatim SURPRIZE PLACUTE pentru PSD

LIVIU DRAGNEA a avut tot duminica o parere diferita de cea a lui VICTOR PONTA in ceea ce priveste separarea functiilor politice de cele administrative. ”Parerea mea este ca ar trebui sa adoptam o declaratie, urmand ca eventual in congres sa introducem in statut prevederea asta. Deocamdata, discutam de aplicarea sa la administratia locala”, a spus Dragnea.

Citeste si: MARIAN OPRISAN: Sunt de ACORD cu separarea functiilor politice de cele administrative, cu exceptia PREMIERULUI

El a aratat ca, in opinia sa, aceasta prevedere nu se poate aplica si presedintelui PSD care este si premier.”Eu cred ca premierul trebuie sa fie un om puternic politic, ca sa poata sa tina guvernul in Parlament, zic eu. Guvernul e putin diferit de Consiliile Judetene”, a spus Dragnea.

Social-democratii discuta, in sedinta Comitetului Executiv National de duminica, propunerile de reformare a PSD. Limitarea numarului de mandate ale alesilor locali si ai parlamentarilor, dar si separarea functiilor politice si administrative in partid sunt doua dintre masurile propuse si care i-au nemultumit pe unii lideri din teritoriu.