VICTOR PONTA merge in vizita in REPUBLICA MOLDOVA

Premierul VICTOR PONTA a anuntat, marti, in sedinta de Guvern, ca va face o vizita in Republica Moldova in saptamana care urmeaza si a solicitat verificarea tuturor proiectelor de sprijin pe care Romania le deruleaza pentru aceasta tara.

“Saptamana viitoare voi merge din nou in REPUBLICA MOLDOVA, vreau sa verificam fiecare proiect in parte. Gazoductul, gradinitele, SMURD-ul, masinile pe care le donam pentru administratia publica pe care le aveti. Marti, la sedinta de guvern, sa facem o analiza cum stam cu toate proiectele de sprijin pentru Moldova. Cred ca este esential in aceasta perioada in care sunt supusi sanctiunilor de toate tipurile din partea Federatiei Ruse, sa aratam ca-i sprijinim intr-un mod concret, nu cu vorbe frumoase, ci cu lucruri absolut concrete”, a spus Ponta.

El vorbit despre parteneriatul comercial cu REPUBLICA MOLDOVA si despre ceea ce inseamna acest parteneriat pentru Chisinau.

Citeste si: ANRE: Exportul de gaze in Republica Moldova ar putea incepe in a doua jumatate a lunii august

“Ma bucur sa vad ca Romania a devenit tara din care Moldova importa cele mai multe bunuri, inseamna ca devenim si un partener comercial important si alaturi de dezvoltarea institutiilor e de fapt cel mai mare sprijin pe care putem sa-l dam Moldovei pentru integrarea in familia europeana”, a afirmat premierul.

Pe de alta parte, Ponta i-a solicitat ministrului Afacerilor Externe, TITUS CORLATEAN, sa coordoneze si sa sincronizeze pozitia Romaniei cu a statelor europene si a Statelor Unite ale Americii fata de Federatia Rusa si in ceea ce priveste sanctiunile decise la nivel european.

Citeste si: VICTOR PONTA: In august DAM DRUMUL la primul metru cub de gaz pe GAZODUCTUL IASI-UNGHENI

“Lasati-i pe cei care au diverse isterii politice in aceasta perioada, insa vreau ca Romania sa aiba tot timpul, la toate discutiile pe plan european si cu partenerii nostri americani, o pozitie clara, ferma si eficienta in ceea ce facem si o sa va rog, domnule ministru, sa faceti acelasi lucru in continuare. Nu va referiti la bataliile politice din Romania, referiti-va la interesul nostru national si la modul in care Romania isi face de fiecare data rolul in mod loial de partener european si al Statelor Unite si modul in care sprijinim Ucraina, Moldova si Georgia pe drumul lor european”, i-a spus Ponta lui Corlatean, in sedinta de guvern.