VICTOR PONTA, mesaj de 1 MAI: ROMANIA este o tara a oamenilor MUNCITORI

MESAJ 1 MAI, VICTOR PONTA, ROMANIA, PREMIER ROMANIA, ROMANIA TARA MUNCITORILOR

Premierul VICTOR PONTA afirma, intr-un mesaj transmis vineri cu ocazia Zilei Internationale a Muncii, ca “ROMANIA este o tara a oamenilor muncitori, iar solutia pentru o economie care sa aduca prosperitate tuturor (…) este sustinerea tuturor celor care muncesc”.

“Astazi, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii, gandurile noastre se indreapta catre cei care prin eforturile lor ajuta la construirea unei Romanii moderne, puternice, respectate. ROMANIA este o tara a oamenilor muncitori, iar solutia pentru o economie care sa aduca prosperitate tuturor, o economie progresista, este sustinerea tuturor celor care muncesc. Asa cum o tara nu se poate dezvolta in lipsa unei economii puternice, la fel o economie puternica nu se poate construi fara respectarea drepturilor si demnitatii celor care muncesc”, a mentionat seful Guvernului in mesajul sau.

CITESTE SI:  VICTOR PONTA: ROMANUL RAPIT in Burkina Faso este BINE 

De asemenea, VICTOR PONTA a adaugat ca aceste elemente privind economia progresita au ghidat politicile aplicate de Guvern incepand cu mai 2012. “Suntem sustinatori ai unei economii progresiste, iar aceste elemente sunt cele care au ghidat politicile pe care le-am aplicat incepand cu mai 2012. Dupa ani de austeritate dura, prezentata ca solutie minune pentru relansarea economiei, am demonstrat ca reconstructia se poate face, in mod corect, sprijinind deopotriva mediul economic si oamenii simpli”, a spus premierul PONTA.

VICTOR PONTA a afirmat ca revenirea asupra taierilor de salarii; reducerea CAS ca reducere a taxarii muncii; cresteri de venituri pentru diverse categorii de angajati, in primul rand din Educatie si Sanatate; cresterea constanta a salariului minim; sprijin pentru cei care creeaza locuri de munca — “toate acestea au reprezentat mixul corect de politici pentru a scoate Romania din cosmarul austeritatii aplicata fara limite”. “Vedem ca acelasi tip de abordare este aplicata atat in Europa Occidentala, cat si peste Ocean”, a completat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: PONTA, in ARABIA SAUDITA: Principala PROBLEMA este lipsa de PROMOVARE, am cam DISPARUT dupa 1990 

“Stim ca mai sunt multe de facut si tocmai de aceea vrem sa continuam pe aceeasi linie, in care armonizam politicile de stimulare directa a economiei cu cele de imbunatatire a vietii romanilor. De aceea, ne propunem sa reducem TVA pentru toata economia, dupa ce am redus TVA la produsele de panificatie si am decis reducerea TVA la alimente; vrem sa continuam reducerea CAS, astfel incat sa apara noi locuri de munca; vrem sa reducem cota unica astfel incat in buzunarele romanilor sa ramana mai multi bani; sa promovam o lege a salarizarii care sa aduca echitatea in sistemul public; vrem sa continuam cresterea salariului minim; vrem sa aplicam masuri si strategii pentru incluziunea sociala, cresterea ocuparii in randul tinerilor si reducerea saraciei.

Multumesc romanilor care construiesc, prin munca lor, ROMANIA Puternica!”, a mai evidentiat seful Guvernului in mesaj.

Sursa foto: adevarul.ro