Victor Ponta, mesaj de condoleante pentru jurnalistii ucisi in Mali

Victor Ponta si-a exprimat astazi profundele sale regrete pentru jurnalistii francezi omorati cu sange rece in Mali! Primul ministru a transmis condoleante famiilor indurerate, condamnand actele de terorism: “Acesta este inca un atac flagrant la adresa libertatii presei si a valorilor democratice”, a spus premierul Romaniei.

“Am primit cu tristete vestea ca doi jurnalisti de investigatie Radio France International, Ghislaine Dupont si Claude Verlon, doi profesionisti desavarsiti, si-au pierdut viata in mod tragic. Doresc sa imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile indurerate si sa le adresez acestora sincere condoleante. Condamn ferm asemenea acte de terorism! Ele reprezinta un atac flagrant la adresa libertatii presei si a valorilor democratice pe care le sustinem si aparam”, a declarat Ponta, potrivit unui comunicat al Guvernului transmis, duminica, Agerpres.

Doi jurnalisti francezi ai Radio France Internationale, care se aflau in Mali pentru a realiza un reportaj, au fost gasiti morti dupa ce ei fusesera rapiti.

Kidal, oras situat la peste 1.500 de kilometri nord-est de capitala Bamako, langa frontiera cu Algeria, este fieful comunitatii tuarege si a rebeliunii acesteia, Miscarea nationala pentru eliberarea Azawadului.

Sursa foto: 20minutes.fr