Victor Ponta neaga ca ar fi discutat cu UDMR

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Chisinau, ca nu a avut nicio intalnire cu reprezentantii UDMR, asa cum se vehicula pe surse in presa. 

“Cred ca putem continua in formula USL. Din partea mea exista acest dialog si disponibilitate. Iohannis este binevenit in Guvern. Imi doresc foarte mult ca decizia colegilor liberali sa fie sa ramana alaturi de noi la guvernare. N-am avut nicio discutie cu UDMR”, a declarat Ponta la Chisinau.

Intrebat de ce nu i-a raspuns la telefon liderului PNL, Crin Antonescu, Ponta a afirmat: “Raspund intotdeauna la telefon, voi raspunde si daca nu suntem parteneri”.

Totodata, social-democratul a facut referire si la intalnirile pe care Antonescu le-a avut cu Traian Basescu, despre care liderul liberal a vorbit in emisiunea “Jocuri de putere”, difuzata joi seara la Realitatea TV.

“Eu nu m-am intalnit niciodata cu Traian Basescu, fara sa-i spun partenerului meu, dar sigur, nu este obligatoiru sa faca acest lucru. in ceea ce priveste pactul de coabitare, eu imi amintesc cine a stat la acea masa, cand a fost semnat pactul, iar unul dintre acestia a fost Crin Antonescu”, a declarat Victor Ponta.

“Eu cu domnul Basescu, in afara prilejului unor investiri, m-am mai intalnit de doua ori, s-au discutat chestiuni de politica externa, ca am fost in Republica Moldova”, a spus Antonescu in emisiunea lui Rares Bogdan de la Realitatea Tv.

Reamintim ca, potrivit unor informatii pe surse, Victor Ponta ar fi avut o intalnire de taina cu membrii UDMR, la care a participat si Viorel Hrebenciuc. Intalnirea secreta s-ar fi desfasurat miercuri seara, in contextul actualei crize izbucnite in USL pe fondul negocierilor esuate dintre PNL si PSD privind noua structura a Guvernului.