Victor Ponta: Nelson Mandela a intruchipat vointa, determinarea si curajul de a lupta

Premierul Victor Ponta a transmis, vineri dimineata, o scrisoare de condoleante presedintelui Africii de Sud, Jacob Zuma, in care si-a exprimat compasiunea si solidaritatea fata de poporul sud-african, la trecerea in nefiinta a fostului lider Nelson Mandela.

“Pentru toata lumea, de pe toate continentele, Nelson Mandela, a intruchipat vointa, determinarea si curajul de a lupta si de a reusi pentru demnitate umana, dreptate, egalitate si libertate.

Nelson Mandela ramâne in sufletul si memoria omenirii ca cel care a schimbat istoria tarii sale si a influentat generatii, un exemplu de sacrificiu si daruire pentru noi toti”, se arata in scrisoarea premierului roman.

Fostul presedinte sud-african Nelson Mandela, a murit, azi-noapte, la varsta de 95 de ani. El a fost rand pe rand un militant antiapartheid inversunat, detinutul politic cel mai celebru din lume si primul presedinte de culoare al Africii de Sud, scrie Mediafax.

Lider al luptei persoanelor de culoare impotriva regimului rasist care se straduia sa institutionalizeze segregatia in Africa de Sud, Mandela, in varsta de 94 de ani, a petrecut 27 de ani in detentie, in perioada 1964-1990. Din spatele gratiilor, el a devenit simbolul oprimarii poporului sau, in timp ce lumea intreaga manifesta si organiza concerte pentru a fi eliberat.