Victor Ponta , nerabdator: Daca votul este pozitiv, maine seara mergem la Cotroceni

Victor Ponta a pus la punct a treia formula de Guvern pe care se pregateste sa il conduca. Momentan, premierul asteapta votul de incredere al Parlamentului si acordul presedintelui Traian Basescu.

“Le multumesc colegilor din conducerea PSD, care au fost de acord cu propunerile(n,r-pentruy portofoliile ramase libere, dupa indepartarea PNL de la guvernare). Inteleg acest vot ca unul de incredere , atat pentru mine cat si pentru acesti tineri tehnocrati”, a declarat premierul, in aceasta seara, la Palatul Parlamentului.

Ponta nu isi face griji cu privire la reusita noii formule guvernamentale. Se bazeaza pe o majoritate, deja prognozata, in Parlament.

Citeste si: Noul GUVERN, anuntat de Ponta. Vezi aici cine vor fi ministrii din Cabinetul Ponta 3. LIVE TEXT

“Rezulta, din acordurile pe care le avem, ca exista acea majoritate constituionala de jumatate plus unu, pentru aplicarea articolului 85 din Constitutie , aceea care se refera la schimbarea formulei de guvern”, a mai spus Ponta

Daca Parlamentul da votul de incredere Guvernului Ponta 3, premierul mai are un singur pas de facut, pentru ca noii sai subalterni sa poata intra in paine.

“Daca votul este pozitiv din partea parlamentului, maine seara mergem la Cotroceni. Trebuie sa avem un guvern stabil, ceea ce a spus si presedintele(n.r.- Traian Basescu)”, a punctat liderul PSD.