VICTOR PONTA: Niciodata NU S-A VORBIT ca Romania sa primeasca portofoliul de ajutor umanitar

Premierul VICTOR PONTA a declarat, joi seara, la Antena 3, ca Guvernul roman NU A VORBIT NICIODATA cu reprezentantii Comisiei Europene ca Romaniei sa ii revina portofoliul de Ajutor umanitar.

“Situatia e in felul urmator: Comsia are 28 de portofoli, e un fel de Guvern, evident ca se negociaza si fiecare se bate pentru portofoliul sau. JEAN CLAUDE JUNKER m-a sunat si mi-a zis: Victor, nici Romania nu poate sa isi pastreze portofolul, nici Germania. Portofoliile nu se pot pastra de acelasi om. A fost o discutie mai lunga, am vorbit cu mai multi premieri. Mi-a spus ca ar vrea o femeie si ca sunt sanse mai mari sa avem un portofoilu mai bun. JEAN CLAUDE JUNKER a avut o discutie cu CORINA CRETU, dar si cu DACIAN CIOLOS. Maine (vineri – n.r.) o sa anunte comisarii, iar saptamana viitoare portofoliile. Din cele 27 de tari toti s-au dus uniti ca sa fie uniti, sa aiba un portofoliu. Numai Romania nu. Am toate sperantele ca soparlele nu vor avea vreun efect. NU S-A VORBIT ca Romania sa primeasca ajutor umanitar, niciodata. Sa va uitati la cei care au dat stirea”, a spus Ponta.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Propaganda PSD ca opozitia nu sustine propunerea Romaniei pentru comisarul european este COMPLET FALSA

La postul Romania TV, premierul a declarat ca Romania nu va primi postul de comisar european pentru Ajutor umanitar. Totodata, Ponta l-a acuzat din nou pe presedintele Traian Basescu ca ar fi blocat numirea Corinei Cretu in postul de comisar pentru Dezvoltare Regionala, fara sa precizeze insa daca seful statului, in presupusa discutie telefonica cu presedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, s-a declarat nemultumit de persoana propusa de Guvern sau de portofoliul pe care ar fi urmat sa-l primeasca.

“Traian Basescu a apelat direct si prin alte persoane la Jean Claude Juncker si la presedintele PPE, Joseph Daul, si i-a pus pe domnii Blaga si Johannis sa scrie o scrisoare in care sustine ca nu Guvernul face nominalizarea, ci presedintele”, a declarat Ponta.

In consecinta, joi la pranz, seful Guvernului a remis la Bruxelles o nota cu explicatii suplimentare. “Am trimis azi o adresa pentru a nu exista nici o problema, precizand suportul legal al desemnarii comisarului european”, a mai spus prim-ministrul la Romania TV.

Citeste si: ANCA BOAGIU: PONTA este pasibil de plangere penala pentru modul cum a facut nominalizarea pentru CE

Intrebat daca scrisoarea adresata de liderii ACL lui Juncker a cantarit greu in decizia presedintelui CE de a nu da Dezvoltarea Regionala comisarului roman, Ponta a raspuns: “N-a cantarit deloc. Pentru asta a intrat si Traian Basescu pe fie, dar avea nevoie de un demers asumat”.

Premierul a spus ca a aflat joi de convorbirea telefonica pe care ar fi avut-o presedintele Romaniei cu Juncker, fara a spune de unde are informatia.