VICTOR PONTA: NOILE CODURI FISCALE vor fi discutate de Guvern in vederea APROBARII la sfarsitul lunii martie

Premierul VICTOR PONTA a anuntat miercuri, la inceputul sedintei Executivului, ca proiectele privind NOILE CODURI FISCALE vor fi dezbatute in Guvern in vederea aprobarii in perioada 18-25 martie.  

“Cel mai important document, de fapt, strategie pe care o avem de finalizat in aceasta primavara, Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, masurile si strategia de relaxare fiscala. Domnul Valcov isi face datoria, a mers, discuta cu grupurile parlamentare. Va rog pe toti membrii Guvernului sa va uitati asupra implicatiilor pozitive si sa ajutam in acest efort de consens public pentru a adopta aceste masuri”, a spus premierul la inceputul sedintei de Guvern.

VICTOR PONTA a adaugat ca proiectul propus de coalitia de guvernare este cel mai bun, dincolo de cateva “mici critici” venite din partea celor care “ziceau ca au un program mai bun, dar nu-l au”.

Citeste si: VICTOR PONTA: Luam in calcul ANGAJAREA RASPUNDERII Guvernului pe CODUL FISCAL

“Program mai bun decat cel pe care noi l-am propus nu are cine sa aiba in Romania. Important este ca dupa trei ani de munca putem sa facem si reducerea TVA, si toate celelalte masuri si mai ales sa avem pe termen mediu si lung un plan si o strategie foarte clare de dezvoltare economica. Deci, va rog pe toti ministri, pe domeniul fiecaruia, Munca in mod special, pe partea de salarii, dar si Economie, Mediu, Transporturi, toate celelalte, sa continuati sa avem discutiile”, a mai declarat premierul VICTOR PONTA, potrivit Agerpres.

Premierul VICTOR PONTA a declarat vineri ca ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului pe proiectele pentru NOILE CODURI FISCALE, daca acestea vor fi blocate in mod politicianist.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: MASURILE FISCALE anuntate de premier nu au alt scop decat de a PARJOLI TERENUL in fata adversarului politic

“Eu voi face toate eforturile ca acest Cod (fiscal – n.r.) sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii guvernului, daca, la un moment dat, se blocheaza politicianist de catre PNL sau de catre altcineva, iau in calcul si acest lucru. Din punctul meu de vedere, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare trebuie sa avem adoptat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, ca sa avem 6 luni de pregatire a implementarii”, a declarat VICTOR PONTA.