Victor Ponta: Nu am vrut sa luam niciun portofoliu de la PNL

Victor Ponta a declarat, marti, ca in sedinta USL nu s-a discutat despre preluarea vreunui portofoliu de la PNL. In schimb, s-a discutat ca ministrii delegati ai bugetului, energiei, apelor si padurilor si intreprinderilor mici si mijlocii sa devina ministri plini.

“Vreau sa fie foarte clar, nu am vrut sa luam niciun portofoliu sau vreun ministru de la PNL, nu s-a pus aceasta problema, nu am vrut sa dam un alt portofoliu cuiva. Deci, nu se schimba in niciun fel in propunerea noastra si in propunerea mea, ca prim-ministru, raportul intre membrii Guvernului reprezentând partide diverse. Deci, nu am cerut asa ceva, nu a existat o asemenea discutie.

A existat o alta discutie, de asemenea, bazata pe lucruri care n-au functionat in Guvern — nu au fost intotdeauna publice, dar eu le simt in fiecare zi, practic—, si anume, ca patru ministri delegati sa devina ministri plini. E vorba despre ministrul bugetului, ministrul energiei, ministrul apelor si padurilor si ministrul intreprinderilor mici si mijlocii.

Citeste si: Victor Ponta l-a propus pe Daniel Constantin pentru functia de vicepremier. Liberalii au refuzat

In acest moment, cei patru ministri delegati au propriile departamente, deci n-ar reprezenta nici un fel de om angajat in plus, ci pur si simplu reprezinta o debirocratizare a relatiilor din cadrul Guvernului”, a spus primul ministru, intr-o conferinta de presa.

Liderii USL s-au reunit marti la o vila de protocol pentru a discuta pe tema schimbarilor in Guvern.