Victor Ponta nu e de acord ca un viitor cutremur sa fie anuntat in presa!

Victor Ponta cere o strategie mai ampla pentru intampinarea posibilelor calamitati naturale, cum ar fi cutremurele. Premierul Romaniei i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat sa prezinte cat mai repede o astfel de strategie.

“Cred ca e o inconstienta sa dai prin presa ca vine cutremurul. Mi se pare absolut o inconstienta si chiar e un semn de mare prostie, ca s-o spun foarte direct, dar intemperii au loc, calamitati de mai mica sau de mai mare anvergura, au loc, se intampla si fenomene, ca cel de la Galati, pe care tot incercam sa aflam de la ce provine.

In mod sigur nu provine, ce se intampla la Galati, de la niste explorari care nu s-au facut inca. Stiu la ce televiziune aflu ca pamantul se cutremura acum pentru ca peste cinci ani s-ar putea sa exploatam gaze de sist, dar ma gandesc ca orice persoana cu un discernamant cat de cat mediu intelege ca nu avem un cutremur acum pentru ca peste cinci ani o sa facem ceva”, a declarat Ponta in sedinta Executivului de miercuri.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 4.37, in zona Vrancea, fiind simtit si la Bucuresti.