VICTOR PONTA nu este de acord, deocamdata, cu MODIFICAREA LEGII EDUCATIEI

Premierul VICTOR PONTA a anuntat miercuri in sedinta de guvern ca nu este de acord cu MODIFICAREA LEGII EDUCATIEI pana cand nu exista un consens cu privire la aceasta tema.

“Domnule ministru SORIN CIMPEANU, sa nu cadeti in capcana in care au cazut toti ministrii. O sa facem o noua lege (a educatiei — n.r.) atunci cand toata lumea este de acord — Parlamentul, presedintele Romaniei, sindicatele, profesorii, elevii, parintii. Am vazut ca a inceput iarasi agitatia, ca schimbam legea. Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei pana nu sta toata lumea la masa, pana nu o gandeste pe termen lung”, a afirmat VICTOR PONTA in sedinta Executivului.

CITESTE SI: SORIN CIMPEANU: Am lansat in DEZBATERE PUBLICA proiectul de la care va pleca LEGEA EDUCATIEI

Premierul i-a cerut ministrului Educatiei SORIN CIMPEANU sa se implice in aceasta chestiune, dar sa aiba un mesaj clar si sa evite instabilitatea.

“Fiti implicat, dar sa dati un mesaj foarte clar, nu de instabilitate! Iar se schimba ceva, iar o luam de la capat cu schimbarile si ii innebunim pe oameni. (…) Vreau sa masurati si acolo de o mie de ori. (…) Discutati cu toata lumea. Trebuie facute grupuri de lucru, trebuie gandit, nu va grabeste nimeni”, a sustinut prim-ministrul VICTOR PONTA.

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a declarat luni ca a fost lansat in dezbatere publica proiectul premergator LEGII EDUCATIEI, care, la fel ca Legea familiei, trebuie sa fie rezultatul unei dezbateri profunde, profesioniste si transparente.

CITESTE SI: PROIECT LEGEA EDUCATIEI: Examen de admitere la unele licee si trei probe in plus la evaluarea de la clasa a VIII-a. Care sunt schimbarile 

“Este de astazi in dezbatere publica acel proiect de la care se pleaca — sunt doar idei lansate in dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat in discutie, cu bune si cu rele, un proiect ce va putea sa ramana pana la final in proportie de 90-80-70-60-50-40%, nu stiu, nu ma antepronunt, tocmai asta este rolul dezbaterilor pe care le-am declansat incepand cu ziua de astazi”, a spus SORIN CIMPEANU.

Totodata, senatorul PSD ECATERINA ANDRONESCU si-a exprimat speranta ca o noua LEGE a EDUCATIEI sa ajunga in Parlament incepand cu luna septembrie, iar “pana la vacanta de iarna” actul normativ sa intre in vigoare.

ECATERINA ANDRONESCU a precizat, insa, ca noile reglementari din EDUCATIE nu vor schimba regulile ”in timpul jocului”, aratand ca o lege nu trebuie ”sa streseze” sistemul, ci trebuie sa-l ajute sa functioneze mai bine.

Sursa foto: jurnalul.ro