Victor Ponta: Nu ma pregatesc de alegerile prezidentiale

Premierul Victor Ponta, invitat in studioul postului Romania Tv, a declarat ca nu nu vrea si nu se pregateste de alegerile prezidentiale si ca mai degraba il vede pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, in functia suprema in stat.  Totodata, primul ministru a vorbit despre modificarile din noul program pe care Cabinetul Ponta III va trebui sa si-l asume saptamana viitoare.

„ Nu ma pregatesc de alegerile prezidentiale. Daca viitorul presedinte va fi de centru stanga, eu il vad pe Sorin Oprescu de centru stanga, atunci obligatoriu trebuie sa exista in conducerea guvernului un om de centru dreapta”, a declarat premierul Victor Ponta, care a adaugat ca prestanta si experienta il recomanda pe Calin Popescu Tariceanu in functia de presedinte al Senatului. 

„Nu am furat ideile, este programul pe care l-am construit impreuna. Am scos din program ceea ce deja s-a realizat. Ce s-a convenit cu UDMR si cu celelalte minoritati era in programul din 2012”, a declarat Ponta referindu-se la noul program al Cabinetului Ponta III.

Citeste si: Ponta explica de ce revizuirea Constitutiei nu se afla in noul program de guvernare 

Despre o noua lege a pensiilor, premierul a spus ca: ”Un obiectiv fundamental al unei noi legi a pensiei ar fi principiul contributivitatii dar mie mi s-ar parea ca ar avea sens o noua lege daca ai putea reduce putin decalajul intre cele mai mari pensii si cele mai mici”.

„Pot sa va spun ca este unul dintre principalele obiective pe care le vom avea in aprilie cu FMI, BM, CE si atunci vom sti. Este un obiectiv extrem de important si care ar putea ajuta pe termen mediu si la combaterea evaziunii fiscale” a continuat primul ministru referindu-se la reducerea CAS cu 5%. 

„Trebuie sa mergem atat cat se poate tot pe zone tintite pt reducere a TVA-ului, in alimentatie si nu numai. Eu as vrea la fructe si legume pentru ca acolo avem o evaziune fiscala uriasa si o concurenta neloiala iesita din comun”, a mai spus Ponta legat de reducerea TVA-ului.

Sursa foto: gov.ro