VICTOR PONTA: NU POT sa raman in functie cu un DOSAR PENAL pe numele meu

Premierul VICTOR PONTA a declarat duminica seara, la postul Antena 3, ca un DOSAR PENAL deschis pe numele sau l-ar determina sa paraseasca functia.

Ponta a mai aratat ca nevoie ca PSD sa adopte decizii statutare prin care sa stabileasca responsabilitati politice clare in cazurile in care membri ai partidului ajung sa aiba probleme in justitie.

“Daca se face un dosar penal in care se incepe urmarirea penala impotriva mea, n-am cum sa raman in functie, sa dau toata ziua explicatii cum e cu dosarul meu penal. Dar eu sper ca in 2015 nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, ca nu se va intampla”, a declarat VICTOR PONTA.

Citeste si: ALEXANDRA HERTANU, sora lui VICTOR PONTA, audiata la DNA Ploiesti: Am avut de recuperat ceva. UPDATE

El a spus ca toti membrii PSD trebuie sa aiba responsabilitati politice similare, in functie de stadiul unui proces in justitie. “Deciziile de la Consiliul National vor fi unele dureroase, dar necesare (…) Eu voi propune ca toti liderii nationali si locali care se afla in diverse faze ale cercetarii penale sa aiba responsabilitate politica. De exemplu, daca se incepe urmarirea penala, nu mai poti fi ministru”, a spus VICTOR PONTA.

Acesta a apreciat ca PSD trebuie sa dea curs cererii opiniei publice ca partidul sa adopte pozitii mai transante fata de problemele cu justitia ale unor fruntasi pesedisti. “Sunt gata sa ne batem cu PNL, cu Traian Basescu, dar nu cu opinia publica. Daca ni se spune ca avem aceasta problema, trebuie sa o rezolvam (…) Nu vreau ca in 2016 noi sa spunem ce bine am guvernat, iar liberalii sa ne spuna ca suntem corupti”, a declarat VICTOR PONTA.

Intrebat daca propunerea sa a generat tensiune in interiorul PSD, Ponta a admis: “Tensiunea este foarte mare. Pe buna dreptate”.

Biroul Permanent National al PSD a decis, pe 15 ianuarie, calendarul actiunilor politice din primul trimestru al anului 2015, punctul culminant al acestora fiind Consiliul National din 20-21 martie, in care vor fi operate modificari ale Statutului.

Citeste si: IULIAN HERTANU, cumnatul lui VICTOR PONTA, a fost ARESTAT PREVENTIV

Potrivit lui VICTOR PONTA, pe 30-31 ianuarie va avea loc sedinta Comitetului Executiv National si, concomitent, sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD, reuniuni in care vor fi discutate agenda parlamentara pentru viitoare sesiune si agenda politica a partidului pentru 2015.

La inceputul lunii martie, va fi convocata Liga Alesilor Locali ai PSD, succedata in aceeasi luna de Consiliul National al PSD pe 20-21 martie.