VICTOR PONTA: Nu se mai impune un tratament special pentru ROMANIA

Premierul VICTOR PONTA a declarat, marti, in cadrul unei vizite oficiale la Strasbourg, ca nu se mai impune momentan un Mecanism de Cooperare si Verificare (MCV) pentru ROMANIA.

VICTOR PONTA a afirmat ca atat ROMANIA, cat si Bulgaria ar trebui sa aiba parte de acelasi tratament si ca ar fi benefic un mecanism care sa se aplice tuturor tarilor membre ale Uniunii Europene (UE).

CITESTE SI: VICTOR PONTA se intalneste, la STRASBOURG, cu MARTIN SCHULZ si JEAN-CLAUDE JUNCKER 

“In opinia mea, asa cum a fost exprimata si de ministrul Justitiei, dar si de presedintele tarii, domnul Johannis, se pare ca este un lucru foarte bun ca Romania si-a indeplinit cea mai mare parte din obligatiile pe care si le-a asumat la intrarea in UE, ca avem o justitie independenta si functionala si ca este corect ca Romania si Bulgaria sa fie tratate la fel ca si celelalte 26 de tari membre. Si anume, un mecanism, de altfel propus la inceputul Comisiei Juncker, un mecanism care sa se aplice tuturor tarilor membre, in asa fel incat sa avem reguli clare pentru Justitie, pentru statul de drept, pentru drepturi si libertati fundamentale, pe care, evident, Romania le va respecta intotdeauna. Tratament separat pentru noi? Nu, nu cred ca se mai impune in acest moment”, a declarat premierul VICTOR PONTA, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: PROMISIUNILE lui PONTA: PREMIER de la PSD, PRESEDINTE de la PNL, cuplul UDREA-BASESCU la INCHISOARE 

VICTOR PONTA a mai aratat ca „nu pot fi unii mai egali decat altii”.

VICTOR PONTA  efectueaza marti o vizita de lucru la Strasbourg. VICTOR PONTA s-a intalnit cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, si cu comisarii europeni Vera Jourova si Margrethe Vestager.