VICTOR PONTA: NU voi fi de acord cu adoptarea proiectului UDMR privind AUTONOMIA de catre Parlament

Ponta: Darius Valcov, unul dintre cei mai competenti ministri. Am trei posibile variante

Premierul VICTOR PONTA a declarat, miercuri, ca nu a discutat cu liderii UDMR despre proiectul acestora privind AUTONOMIA, el aratand ca NU va fi de acord cu adoptarea de catre Parlament a acestuia.

Intrebat daca a avut discutii cu liderii UDMR despre proiectul privind autonomia, Ponta a raspuns: „Nu”.

Totodata, la intrebarea daca va fi de acord cu adoptarea de catre Parlament a acestui proiect, Ponta a raspuns: “NU. Cam cat de clar trebuie sa va raspund?”.

Ponta a mai spus ca UDMR nu i-a avansat pana acum o propunere privind portofoliul de la Cultura.  “Cand o sa-mi faca o propunere, atunci o sa o transmit mai departe. Nu mi-au facut pana acum o propunere”, a spus Ponta.

Citeste si: KELEMEN HUNOR: Proiectul AUTONOMIEI este finalizat si va fi supus DEZBATERII PUBLICE

In ceea ce priveste pozitia UDMR de a nu vota in Parlament OUG privind migratia alesilor locali, premierul a precizat ca parlamentarii sunt liberi. “Foarte bune, toti parlamentarii sunt liberi, dupa cum stiti”, a spus Ponta.

Citeste si: LASZLO BORBELY: Sper ca PROIECTUL de lege privind AUTONOMIA va fi gata in august

In legatura cu existenta unei crize in relatiile dintre PSD si UDMR, criza care s-ar fi manifestat inclusiv prin absenta Uniunii de la discutiile de miercuri, Ponta a afirmat ca speculatiile au la baza informatii false prezentate in presa. “Cei de la UDMR sunt in continuare partenerii nostri si vor ramane partenerii nostri pana la finele lui 2016, daca nu cumva si dupa aceea”, a declarat premierul adaugand ca a vorbit la telefon cu KELEMEN HUNOR urmand ca cei doi sa se vada la intrunirea de luni a coalitiei.