VICTOR PONTA: O DEZBATERE ELECTORALA trebuie sa ii includa pe TOTI CANDIDATII

Presedintele PSD, VICTOR PONTA, a declarat, vineri, la Targoviste, intrebat daca va accepta propunerea IPP de a participa la o DEZBATERE ELECTORALA cu primii sase candidati cotati de sondaje, ca o astfel de dezbatere trebuie sa ii includa pe TOTI cei 14 CANDIDATI, cotatiile sondajelor fiind relative.

Intrebat daca va da curs propunerii IPP de a participa la o DEZBATERE ELECTORALA cu primii sase CANDIDATI cotati de sondaje, Ponta a raspuns: “Cu toti 14, da. Primii sase… in ce ordine? In ordine alfabetica? In ordinea numarului de pe tricou?”.

“Daca e dupa sondaje, nici nu mai trebuie sa facem alegeri, am castigat alegerile eu. Aici nu e cu sondaje. Aici sunt 14 CANDIDATI, in turul doi vom fi cu siguranta doi si atunci cred si lansez inca o data invitatia. Daca suntem toti 14, ne vedem inainte de primul tur. Daca in turul doi cel care intra sau cea care intra accepta, eu cred ca trebuie sa avem patru dezbateri pe politica externa, siguranta nationala, economie, ordine constitutionala”, a spus Ponta.

Citeste si: DEZBATERE ELECTORALA PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE. IPP invita principalii candidati sa participe la o dezbatere inainte de primul tur

El a precizat sa sondajele au o valoare relativa.

“Acuma eu nu stiu cu cine sa discut si nu stiu de ce este mai bun un candidat care fuge de Inalta Curte, sa nu-l prinda cumva cu dosarul, si unul care nu sta in sondaje foarte bine. Sondajele au o valoare, sigur, relativa, dar nu vad cum putem sa facem altfel”, a spus Ponta.

IPP invita oficial principalii candidati in alegerile prezidentiale – VICTOR PONTA, KLAUS IOHANNIS, ELENA UDREA, CALIN POPESCU TARICEANU, TEODOR MELESCANU si MONICA MACOVEI – sa participe la o DEZBATERE ELECTORALA cu un format eficient pentru ca alegatorii sa poata urmari oferta acestora.

Intr-un comunicat remis, joi, presei, IPP a lansat public principalilor candidati invitatia sa participare la o DEZBATERE ELECTORALA inainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale 2014, dupa un format utilizat in campaniile din democratiile consolidate, aratand ca alegatorii romani merita o dezbatere electorala in alegerile prezidentiale 2014.

Citeste si: CNSAS: Nu sunt date care sa probeze calitatea de COLABORATOR al fostei SECURITATI pentru niciun candidat la prezidentiale

IPP propune ca dezbaterea sa aiba loc miercuri, 29 octombrie, la ora 19.00, la Palatul Parlamentului, iar la aceasta sa participle principalii sase candidati, in ordinea intentiei de vot din sondaje, respectiv VICTOR PONTA, KLAUS IOHANNIS, ELENA UDREA, CALIN POPESCU TARICEANU, TEODOR MELESCANU si MONICA MACOVEI.

In comunicat se precizeaza ca IPP a solicitat televiziunilor care vor sa transmita dezbaterea sa desemneze cate un moderator care va modera o sectiune a dezbaterii.

Potrivit propunerii IPP, dezbaterea ar urma sa aiba patru sectiuni tematice de 30 de minute (cinci minute pentru fiecare candidat), o sectiune cu intrebari de la public/societate civila (30 de minute) si o sectiune finala de mesaje libere (30 de minute).

In comunicat se mentioneaza ca Institutul pentru Politici Publice este singura organizatie neguvernamentala din Romania care a avut experienta organizarii dezbaterilor electorale la cel mai inalt nivel intre candidatii la Presedintie si beneficiind de o credibilitate si obiectivitate recunoscute atat de mediul politic intern, cat si de cel international.

IPP mentioneaza ca aceasta invitatie tine cont de faptul ca, pana in prezent, nu se prefigureaza a se organiza o asemenea confruntare electorala desfasurata in semn de respect pentru dreptul alegatorilor de a beneficia de toate informatiile inainte de a se prezenta la urne.

IPP aminteste ca dezbaterile pentru alegerile prezidentiale organizate de IPP in anul 2009 au avut fiecare audiente de aproape 5.000.000 de alegatori.