VICTOR PONTA o sustine in continuare pe LAURA GEORGESCU

Victor Ponta nu a ascultat inregistrarile cu sefa CNA Laura Georgescu pentru ca nu provin dintr-o sursa credibila si a sustinut ca institutia nu ar trebui sa-si piarda imunitatea fata de Parlament. Premierul a mentionat ca nu o va schimba pe sefa CNA pentru ca nu poate emite ordonante de urgenta in acest caz.

“Nu voi adopta o Ordonanta de Urgenta in privinta CNA din urmatoarele motive: nu se adopta Ordonanta de Urgenta in vacanta parlamentara; nu se adopta Ordonanta de Urgenta pentru schimbarea structurii unor institutii.

Citeste si: PDL si PNL cer DEMISIA Laurei Georgescu, presedintele CNA

Tocmai sunt criticat pentru Ordonante de Urgenta, desi eram mandru ca am adoptat cele mai putine ordonante de urgenta intr-un semestru, din 2000 incoace, dar cred ca, daca e o problema, vom sustine initiativa domnului Stirbu de a modifica legea. Domnul Stirbu nu e un om foarte profund cand propune ceva: ganditi-va daca e bine sa luam membrilor CNA aceasta imunitate pe care o au fata de structura care o numeste. E un membru numit de Boc acum in CNA. Deci pot sa schimb? Presedintele, in decembrie, poate sa il schimbe pe cel numit de Basescu in octombrie?”, a declarat Victor Ponta, conform evz.ro.

Citeste si: NARCISA IORGA cere DEMISIA LAUREI GEORGESCU

Intrebat daca a ascultat inregistrarile in care LAURA GEORGESCU are un comportament verbal agresiv fata de angajatii CNA, premierul a replicat ca nu le-a ascultat pentru ca au venit dintr-o ”sursa necredibila”.

”N-am o situatie grava intr-o institutie care tine de guvern. Asa este, eu am propus-o. Sa va dau un exemplu: ieri, CCR, a respins in unanimitate o cerere a mea. In CCR sunt oameni numiti de mine. Credeti ca este normal sa il sun pe dl. Grebla sau pe dl. Dorneanu, sa-i trag la raspundere ca de ce nu au facut in favoarea mea? Eu sunt responsabil de toate institutiile aflate in structura Guvernului. Nu vreau sa intervin in activitatea unor institutii care nu se subordoneaza Guvernului”, a declarat primul ministru.

”Noi vom sustine initiativa dlui Stirbu, dar ganditi-va daca propunerea dlui Stirbu nu deschide o cutie a Pandorei pe care o regretam mai tarziu. Cred ca garantul functionarii institutiilor statului este Presedintele si atunci cand voi fi Presedinte, voi interveni”, a mai spus premierul.