Victor Ponta: Orice escaladare a discursului nationalist-sovin in acest moment este un atac la stabilitatea Romaniei

Victor Ponta cere intelegere dupa inregimentarea in Guvern a UDMR. Premierul  a facut apel, luni, la toate fortele politice sa pastreze batalia politica in limitele responsabilitatii, apreciind ca orice escaladare a discursului nationalist-sovin reprezinta un atac la stabilitatea Romaniei.

“Imi doresc foarte mult ca batalia politica sa nu depaseasca de aceasta data limita seriozitatii si a responsabilitatii. Si domnul presedinte Basescu atunci cand i-a avut parteneri pe cei de la UDMR a avut o colaborare foarte buna si cred ca nu a uitat acest lucru si PNL si PSD. Si cred ca orice escaladare, in acest moment, a discursului nationalist-sovin este un atac la stabilitatea Romaniei. Fac un apel la toata lumea.

Repet, exista, vor exista critici, de ce ministerul ala, de ce celalalt, de ce la guvernare sau nu, dar trebuie sa avem toti grija sa pastram batalia politica in limitele democratice si europene”, a declarat presedintele PSD, dupa semnarea acordului politic cu UDMR, alaturi de liderii UNPR si PC.

Primul minustru a adaugat ca in 2012 nu a reusit sa convinga nici macar un singur parlamentar UDMR sa voteze motiunea de cenzura din aprilie.

“Si atunci domnul Kelemen Hunor si alti colegi cu care am vorbit mi-au spus: faptul ca suntem seriosi si loiali unui Guvern din care facem parte s-ar putea la un moment dat sa-l apreciezi. Chiar il apreciez, iata, acesta e momentul. Faptul ca UDMR este, atunci cand e la guvernare, un partener loial, fie ca a fost al domnului Tariceanu, fie ca a fost al domnului Boc sau al domnului Ungureanu, fata de mine, cred ca pe termen mediu si lung este un avantaj esential in ceea ce priveste seriozitatea si increderea politica”, a declarat premierul.

Citeste si: Ponta: Voi raspunde la solicitarile grupului PP-DD cand este vorba despre proiecte importante de legi

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat ca negocierile cu reprezentantii USD nu au fost deloc usoare.

“Nu au fost negocieri usoare, dar uite ca oameni seriosi, oameni care se gandesc la viitor, nu la trecut, de fiecare data reusesc si o sa reuseasca sa gaseasca solutii acceptabile pentru toata lumea. Orice acord valoreaza atat cat se poate pune in aplicare din acel acord. Eu, vreau sa cred ca tot ce noi astazi am semnat si ne-am asumat impreuna cu PSD, UNPR si PC vom pune in aplicare in anii care urmeaza intr-o echipa guvernamentala puternica, cu o majoritate stabila. Despre continutul acordului nu o sa spun nimic pentru ca l-ati primit si-l veti comenta si azi si maine si in saptamanile urmatoare, dar veti vedea ca sunt lucruri de bun-simt si lucruri foarte importante pentru o societate cum e societatea romaneasca “, a declarat liderul UDMR.