VICTOR PONTA: Parlamentarii PSD nu se vor opune numirii lui EDUARD HELLVIG la SRI

Parlamentarii PSD nu se vor opune propunerii facute de seful statului pentru conducerea SRI – EDUARD HELLVIG, a reiterat, luni, presedintele partidului, premierul VICTOR PONTA.

“Parlamentarii PSD nu se vor opune propunerii facute de presedintele KLAUS IOHANNIS pentru conducerea SRI, dorind insa, in acelasi timp, sa avem un tip de colaborare in care toate functiile de conducere in institutiile statului sa nu apartina unui singur partid — un deziderat pe care cred ca l-a avut tot electoratul anul trecut”, a declarat VICTOR PONTA, la finalul reuniunii Biroului Permanent National al PSD.

El a remarcat totodata ca, in cadrul comisiilor de cod electoral si de revizuire a Constitutiei, s-a avansat foarte mult pe sistemul de vot, pe masurile concrete privind transparentizarea si deschiderea sistemului politic.

CITESTE SI: EDUARD HELLVIG va afla daca va fi instalat la sefia SRI 

“Si PSD a fost cel care a votat pentru si chiar in colaborare cu societatea civila a sprijinit cele mai importante modificari in acest sens. De asemenea, speram ca odata cu desemnarea in sedinta comuna a reprezentantilor PNL in comisia pentru revizuirea Constitutiei sa putem sa repornim procesul de revizuire si proiectul, asa cum a fost prezentat de catre USL la acel moment, (…) sa intre pe ultimii pasi pentru adoptarea in Parlament si, dupa aceea, prin referendum”, a adaugat VICTOR PONTA.

In ceea ce priveste principala actiune guvernamentala, premierul a aratat ca, dincolo de faptul ca la 1 martie au intrat in vigoare maririle de venituri pentru profesori, asa cum a fost agreat in acordurile sociale si asa cum a fost prevazut in bugetul de stat, va exista un prim bilant referitor la modul in care sunt facute incasarile pe primele doua luni.

CITESTE SI: VICTOR PONTA despre propunerea lui EDUARD HELLVIG la SRI: Este un om echilibrat

“Exista o depasire neta a previziunilor, pe baza carora s-a format bugetul prin combaterea evaziunii fiscale si prin folosirea mai buna a Directiei Antifrauda si Administratiei fiscale, in asa fel incat sa putem sa avansam la sfarsitul acestei luni cu proiectul de cod fiscal si cod de procedura fiscala, sa fie transmise catre Parlament si sa le discutam in aprilie cu partenerii internationali ca sa luam masurile de dezvoltare si relaxare fiscala pe care le-am propus deja”, a mentionat VICTOR PONTA.

Sursa foto: jurnalul.ro