VICTOR PONTA participa la inaugurarea AUTOSTRAZII NADLAC. PREMIERUL se lauda cu un STRAMOS

Premierul VICTOR PONTA participa, sambata, la inaugurarea AUTOSTRAZII NADLAC-PECICA-ARAD, drum care face legatura cu autostrada din UNGARIA. Primul ministru nu a ratat ocazia de a se lauda cu unul dintre stramosii sai care ar fi participat la inceputul lucrarilor de la drumul de la NADLAC.

UPDATE 13.05:  „S-au finalizat contestatiile, s-a inceput lucrul la autostrada. Cred ca sunt 24 de ore extrem de importante. Ieri si azi, au fost subiecte politice. Astazi, vreau sa discutam doar despre autostrada. Cel mai important subiect politic pentru Romania: avem aprobate 12 miliarde de euro, bani europeni, pentru infrastructura din Romania. De azi, pentru prima data in istoria noastra, suntem si noi conectati prin autostrada de Uniunea Europeana”, a spus premerul VICTOR PONTA.

VICTOR PONTA si-a exprimat dorinta ca acest eveniment sa contribuie la felul cum va ramane in istorie cabinetul pe care il conduce.

„Vreau sa ramanem aceasta guvernare nu doar cu faptul ca am dat pensii, salarii, am scazut TVA. In sfarsit, dupa 25 de ani, se fac lucruri concrete pentru infrastructura din Romania. Daca reusim acest lucru, o sa ramanem asa cum trebuie in istoria guvernelor din Romania”, a declarat VICTOR PONTA.

STIRE INITIALA

“Am o emotie speciala azi! Am aflat din familie faptul ca inainte de anul 1900 unul din strastrabunicii mei se chema Ponte , era de meserie pietruitor de drumuri si locuia la Trieste (parte atunci a Imperiului Austro-Ungar ca si zona Aradului nostru). A fost mutat cu toata familia la Pecica pentru a munci la pietruirea drumului Pecica-Nadlac. A ramas sa locuiasca aici si romanii i-au schimbat numele in Ponta! Acum la un secol si jumatate dupa particip la inaugurarea autostrazii Nadlac-Pecica-Arad (inceputa in 2013 si finalizata acum)!”, s-a laudat premierul VICTOR PONTA pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: PONTA: Ceea ce incepem noi azi o sa inaugureze altii, pentru ca asa e normal in politica 

Seful Executivului a sosit sprijindu-se in carje, recuperarea sa medicala nefiind complet terminata. Un membru al audientei i-a adus in graba un scaun, pe care premierul s-a asezat, dar, la scurt timp dupa aceea, demnitarul s-a ridicat in picioare, ramanand astfel cat timp a rasunat linia melodica instrumentala a imnului de stat.

Potrivit Romania TV, se zvonea, la un moment dat, ca la eveniment ar urma sa soseasca si premierul maghiar Viktor Orban, dar, momentan, nu a sosit vreo confirmare oficiala in acest sens. Singura informatie venita de la Budapesta se refera la prezenta unei persoane din Guvernul ungar.

AUTOSTRADA NADLAC-PECICA-ARAD a fost inceputa in 2011, in timpul guvernului EMIL BOC, in contextul scandalului Romstrade, firma al carei patron, Nelu Iordache, este cercetat pentru fapte de coruptie. Inaugurarea soselei are loc in contextul semnarii, recent, a unui contract cu Comisia Europeana, Romaniei fiindu-i alocate (prin Programul Operational Infrastructura Mare) 10 miliarde de euro pana in 2020, in special pentru autostrazi si cai ferate.

CTESTE SI: Comisarul european CORINA CRETU a vorbit despre Programul Operational Infrastructura Mare

Sursa foto: jurnalul.ro