Victor Ponta pleaca in Africa de Sud pentru a asista la funeraliile lui Nelson Mandela

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca va pleca la Johannesburg, in Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, decedat dupa o lunga suferinta la varsta de 95 de ani, informeaza Mediafax.

“Luni seara, voi pleca la Johannesburg, pentru a participa la funeralile fostului presedinte sud-african Nelson Mandela,” a confirmat premierul Victor Ponta pentru sursa citata.

Cincizeci si trei de sefi de stat si de guvern, printre care si ultimii trei presedinti de la Casa Alba, au confirmat ca vor merge in Africa de Sud pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela, a anuntat, duminica seara, ministrul sud-african de Externe, Maite Nkoana-Mashabane, citat de AFP.

In aceeasi ordine de idei, Dalai Lama a anuntat ca nu va participa la inmormantarea fostului lider de culoare al Africii de Sud fara a da explicatii, in timp ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a decis sa renunte si el la participarea la funeraliile lui Nelson Mandela din cauza costului ridicat al calatoriei in Africa de Sud. Ziarul Haaretz a scris ca Netanyahu a contramandat in ultima clipa vizita in Africa de Sud deoarece costurile acesteia s-ar fi ridicat la peste 1,5 milioane de euro.

Sursa foto: gov.ro