Victor Ponta: Povestea ca eu cu Sova am facut nu stiu ce la Turceni si Rovinari este falsa

victor ponta, amenin tare, comercianti, retaileri, taxe foarte mari, reducere tva, scadere preturi, sedinta de guvern

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat duminica, la Antena 3, ca povestea conform careia ar fi implicat, alaturi de Dan Sova, in contractele acordate de complexurile energetice Rovinari si Turceni este una falsa, care a fost verificata deja de ANAF, ANI si DNA, fara sa fi fost gasite elemente legate de el. Ponta a tinut sa precizeze ca aceasta poveste “este spusa de Mantog, azi in inchisoare, si de Macovei, care ar trebui sa fie tot pe acolo, dar inca nu a ajuns”.

“Povestea asta cum eu cu Sova am facut la Turceni si Rovinari este spusa de Mantog, azi in inchisoare, si de Macovei, care ar trebui sa fie tot pe acolo, dar inca nu a ajuns. De sapte ani, toate institutiile statului – ANAF, ANI, DNA – au verificat si au confirmat ca, in 2007, nu aveam nicio treaba cu contracte cu Turceni si Rovinari, ci erau ale cabinetului de avocatura Dan Sova. Deci, nu ma spal pe maini de nimic, dar e o poveste falsa, pe care nu au reusit sa o foloseasca. Nu cred ca o s-o lase dupa sapte ani, dar nici nu cred ca vor gasi in plus, ca nu au ce”, a spus Ponta la Antena 3.

In privinta modului in care senatorii PSD vor vota in cazul lui Dan Sova, Ponta a sustinut ca decizia apartine acestora.

Procurorul sef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.