Victor Ponta: Pretul painii a scazut, mai lipseste combaterea evaziunii

Premierul Victor Ponta si-a exprimat, miercuri, multumirea fata de faptul ca pretul painii a scazut in urma reducerii TVA, conform datelor INS, si a declarat si ca Guvernul va aloca autoritatilor locale, din fondurile restituite de catre ministere, 87 milioane lei pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati.

“Ma bucur de ultimele cifre venite de la INS”, a spus premierul cu ocazia sedintei de guvern, vorbind despre o scadere de 12% a pretului painii.

“Se poate mai mult, dar, oricum, e imbucurator. Aveti grija cand merge presedintele la cumparaturi sa-i spuneti cat era pretul si cat e acum. Domnul presedinte are probleme cu preturile”, a adaugat Ponta.

“Mai lipseste combaterea evaziunii fiscale si ne putem gandi la extinderea acestui sistem care se dovedeste foarte corect”, a spus Ponta.

Aflat la cumparaturi intr-un supermarket din Bucuresti sambata, presedintele Traian Basescu a remarcat ca pretul painii nu s-a ieftinit dupa scaderea TVA.

Victor Ponta a declarat si faptul ca Guvernul va aloca autoritatilor locale, din fondurile restituite de catre ministere, 87 milioane lei pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati, reprezentand toti banii necesari acestei categorii.

“Din tot ce ati mai dat inapoi de la ministere reusim sa dam toti banii pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati. Trebuie sa stie toti primarii si presedintii de consilii judetene ca astazi primesc toti banii. Unii probabil ca trebuiau sa-i puna ei, ca sa fim cinstiti, dar daca nu ii au, nu trebuie sa se rasfranga asupra celor care au cea mai mare nevoie de bani in aceasta perioada”, a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern de miercuri, precizand ca banii vor fi alocati pana la Sarbatorile de iarna.

Sursa foto: gov.ro