VICTOR PONTA: Prin DEMISIA din Parlament, HREBENCIUC protejeaza PSD si pe mine

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat marti ca deputatul Viorel Hrebenciuc, prin demisia din Parlament, a facut un gest prin care protejeaza PSD si candidatul partidului in alegerile prezidentiale de atacurile electorale.

“Domnul Hrebenciuc, dincolo de acuzatii in justitie, si-a dat seama foarte clar ca este folosit in aceste zile din campania electorala de catre adversarii politici si a facut un gest prin care ma protejeaza si pe mine, si PSD, si Parlamentul de atacurile electorale”, a spus Ponta intr-o declaratie acordata presei la Magurele. El a sustinut ca justitia nu va fi niciodata blocata de catre PSD sau de catre Parlament.

CITESTE SI: VIOREL HREBENCIUC A DEMISIONAT DIN PARLAMENT: Ma pun la dispozitia procurorilor 

“Justitia nu va fi in niciun fel niciodata blocata de catre partid sau de catre Parlament, fiecare si toti membrii PSD trebuie sa se duca sa colaboreze si sa spuna ce stiu, sa-si dovedeasca nevinovatia, daca sunt nevinovati, sau sa plateasca, daca sunt vinovati”, a spus liderul PSD. Potrivit acestuia, folosirea unor astfel de teme in campania electorala este deja traditionala.

“Folosirea acestor teme in campania electorala este deja traditionala si in 2004, si in 2009. Domnul Hrebenciuc a vazut cum au fost folosite electoral in 2004 si 2009 si atunci cu siguranta a refuzat sa fie folosit de catre adversarii politici in campania electorala”, a mai sustinut Victor Ponta. In opinia sa, campania electorala ar trebui sa fie despre tara, despre ce se poate face pentru locuri de munca, pentru cercetare, educatie si sanatate.

“Justitia este independenta, lucreaza, nimeni nu este mai presus de lege si gestul de azi al domnului Hrebenciuc a scos practic partea de justitie din campania electorala”, a adaugat premierul, precizand ca nu a discutat cu Hrebenciuc despre demisia din Parlament.

Intrebat de afirmatiile deputatului PSD Sebastian Ghita, potrivit caruia Viorel Hrebenciuc ar urma sa fie suspendat din PSD, premierul a precizat ca Ghita vorbeste in nume propriu. “Domnul Sebastian Ghita vorbeste in numele lui, nu in numele PSD si nici al meu. Nu are nicio calitate sa vorbeasca in numele meu sau al PSD”, a mai spus Ponta.

CITESTE SI: Sebastian Ghita cere SUSPENDAREA lui Sova si Hrebenciuc 

Referitor la afirmatiile purtatorului de cuvant al PSD, Dan Sova, despre preluarea conducerii partidului, asa cum a reiesit din stenogramele DNA, premierul a subliniat ca nu este ceva ilegal ca o persoana sa vrea sa fie presedintele unui partid.

“Sa vrei sa fii presedintele unui partid nu este ceva ilegal. Nu inteleg de ce trebuie sa aratam pe cineva ca vrea sa aiba o functie. Si eu am vrut sa fiu presedinte al PSD si nu m-a arestat nimeni in 2010. Arestam oameni care vor sa fie presedinti de partid? Cred ca ne intoarcem la vremea lui Ceausescu si Stalin. Nu vreau acest lucru”, a conchis premierul.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat marti ca Viorel Hrebenciuc isi depune demisia din Parlament, dar ramane membru al partidului. DNA a transmis Camerei Deputatilor doua cereri de incuviintare a arestarii lui Viorel Hrebenciuc in doua dosare diferite.

Sursa foto: gandul.info