VICTOR PONTA: Problema ABSORBTIEI fondurilor europene este o mare PROVOCARE

Premierul VICTOR PONTA a declarat marti, la Forumul privind FONDURILE EUROPENE, organizat la Palatul Parlamentului, ca ABSORBTIA acestor fonduri reprezinta o mare provocare pentru Romania, in contextul in care, pana in 2012, s-au folosit doar 7% dintre fondurile alocate.

”In primii cinci ani de la aderare, am reusit sa folosim 7% din ce era alocat pe exercitiul financiar 2007-2013. In 2012, cel mai greu lucru, misiunea imposibila din acel moment a fost repornirea sistemului de ABSORBTIE a FONDURILE EUROPENE pentru ca eram cu toate programele operationale suspendate”, a declarat premierul Romaniei. In acest context, VICTOR PONTA a mentionat, printre altele, la capitolul reusite, crearea ministerului Fondurilor Europene.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Vreau ca pana la 1 mai sa avem adoptat actul normativ privind FLEXIBILIZAREA CONTROALELOR ANAF 

”Am reusit un lucru – crearea ministerului Fondurilor Europene (…) care ne asigura ca in perioada 2015-2020 nu vom repeta aceleasi greseli. Am reusit cat de cat o stimulare a celor care lucreaza in zona guvernamentala. (…) Am fost a 11 a tara care a semnat acordul de parteneriat. Programele operationale, aproape toate sunt aprobate si lansate”, a spus premierul. Pe de alta parte, sustine VICTOR PONTA, inca sunt probleme in zona achizitiilor publice.

”Problema achizitiilor publice. Sper ca EUGEN TEODOROVICI sa nu uite ca si-a asumat in fata Guvernului ca la sfarsitul lui iunie sa avem un sistem de achizitii publice mai transparent si, in primul rand, mai rapid”, a declarat VICTOR PONTA.

CITESTE SI: VICTOR PONTA: Trebuie sa rezolvam problema INFRASTRUCTURII 

”Suntem o tara particulara intre cele 28 de state UE. Suntem cei mai mari reclamagii la Bruxelles. Orice licitatie, orice proiect este contestat de altcineva. Orice fel de suspiciune inseamna blocarea proiectului si ca nu putem sa transmitem proiectul la Comisia Europeana pentru decontare. Nu am o solutie pentru aceasta problema, cred ca tine de mentalitatea noastra”, a mai precizat premierul VICTOR PONTA.

Sursa foto: gandul.info