VICTOR PONTA: Proiectul NOULUI COD FISCAL nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de SEPTEMBRIE

Proiectul NOULUI COD FISCAL nu va fi transmis Parlamentului mai devreme de luna SEPTEMBRIE, iar masurile propuse vor fi anuntate cu sase luni inainte sa fie introduse, a declarat marti premierul VICTOR PONTA, intr-o intalnire cu membrii Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei, formata din oameni de afaceri.

El a precizat ca, pana in SEPTEMBRIE, ministrul Finantelor va discuta despre acest proiect cu oamenii de afaceri, mediul universitar economic si presa de specialitate.

Citeste si: NOUL COD FISCAL, PROIECT: Impozitul la masini nu se mai majoreaza, restul modificarilor raman

Potrivit proiectului NOULUI COD FISCAL, persoanele fizice care detin cladiri cu o alta destinatie decat cea de locuinta vor plati un impozit reprezentand pana la doi la suta din valoarea impozabila, iar impozitul pe masini va fi majorat semnificativ, de doua ori si jumatate in cazul autoturismelor cu motorizari de pana la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmand insa sa scada, scrie Mediafax.

Totodata, impozitele si taxele locale vor fi indexate in continuare o data la trei ani in functie de inflatie, dar nu de catre Guvern, ca in prezent, ci direct de primarii, si vor putea fi majorate in fiecare an cu pana la 50 la suta fata de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20 la suta permis de normele actuale.

Citeste si: NOUL COD FISCAL, proiect: Impozitele si taxele locale vor putea fi indexate in fiecare an de primarii

La solicitarea premierului Ponta, Ministerul Finantelor a retras proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala, pentru ca acestea sa fie analizate in cadrul Guvernului inainte de inceperea dezbaterii publice.

Dupa sedinta de guvern de miercuri, surse oficiale au declarat ca ministrul Finantelor a transmis ministrilor, pe suport electronic, un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru masini cu o capacitate cilindrica de pana in 1.600 centimetri cubi, fara insa alte modificari fata de forma initiala.