VICTOR PONTA propune ca alesii si locali si parlamentarii sa nu poata avea mai mult de DOUA MANDATE CONSECUTIVE

Presedintele PSD, VICTOR PONTA a declarat, vineri, la Parlament, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca va sustine in discutiile privind Codul electoral, introducerea unei limite de DOUA MANDATE CONSECUTIVE, la nivel local si parlamentar, pe modelul presedintelui Romaniei.

Presedintele PSD a declarat ca prioritatile coalitiei pe 2015 se refera la revizuirea Constitutiei, in acest sens fiind importanta reluarea activitatii comisiilor de cod electoral, in baza proiectului prezentat de USL.

”In aceste discutii va fi nevoie de gasirea unui dialog si a unei solutii consensuale cu reprezentantii opozitiei, in asa fel incat aceste reforme sa fie stabile si predictibile pe termen lung”, a spus Ponta.

El a prezentat principalele prioritati ale actualei coalitii, la nivel parlamentar.

”Vom sustine in aceste discutii o limita de mandate pentru toti cei care ocupa functii publice, la nivel central si local. Asa cum presedintele Romaniei poate ocupa doar de doua ori functia de presedinte, putem sa gandim in viitor ca si la nivel local si parlamentar, aceasta limita de DOUA MANDATE CONSECUTIVE sa fie regula”, a afirmat VICTOR PONTA.

VICTOR PONTA a precizat ca limitarea mandatelor alesilor la doua se poate face doar prin modificarea Constitutiei. “Doar prin revizuirea Constitutiei se poate face acest lucru”, a afirmat Ponta, intrebat fiind care va fi formula legislativa aleasa pentru limitarea mandatelor alesilor la doua.

Intrebat daca modificarea avuta in vedere a fost sau urmeaza sa fie discutata si in grupurile parlamentare, presedintele PSD a raspuns: “Este o propunere. Eu sper ca prin toate lucrurile pe care le-am spus astazi sa nu ramana singurul lucru, pentru ca, sa fiu onest, nu cred ca este neaparat singurul lucru important sau esential. Noi am vorbit despre niste prioritati de guvernare pe care ni le asumam in 2015-2016 in cadrul Guvernului si, mai departe, pe niste teme la care coalitia pe care o reprezentam vrea sa le aiba discutate. Eu cred ca e la fel de important sa stabilim daca revizuim sau nu Constitutia in 2015. Din punctul nostru de vedere, da, dar trebuie sa existe o consultare”.

Citeste si: VICTOR PONTA: Eu nu pot nici sa TAI, nici sa MARESC bugetul cuiva

Premierul a mai anuntat vineri ca programul de guvernare pentru perioada 2015-2016 va avea 15 directii prioritare de actiune, un accent deosebit urmand sa fie pus pe combaterea evaziunii fiscale, fondurile europene, centralizarea si dezvoltarea capacitatilor administrative, sistemul fiscal.

La finalul unei reuniuni a coalitiei de guvernare, seful Executivului a anuntat o agenda de actiuni prioritare care continua sa se inscrie in programul de guvernare cu care USL a candidat in 2012 si pentru care a obtinut majoritatea in Parlament.

Citeste si: O NOUA DOVADA de AFECTIUNE a lui VICTOR PONTA fata de UDMR

“Aceste actiuni prioritare din agenda 2015-2016 le-am structurat pe doua tipuri de actiuni, guvernamentale si de politici publice, care privesc in special si se pot concretiza prin decizii luate in cadrul Parlamentului Romaniei. Actiunile prioritare de guvernare in perioada 2015-2016 in cadrul majoritatii parlamentare si al Guvernului vor avea 15 astfel de directii de actiune si de domenii in care dorim sa continuam lucruri bune incepute in cei doi ani si jumatate de guvernare comuna, dar sa accentuam si sa putem evalua foarte clar rezultate concrete”, a spus Ponta.