VICTOR PONTA propune “SOCIETATEA OMENOASA”, un nou CONTRACT SOCIAL

Presedintele PSD, VICTOR PONTA, a lansat, duminica, un “nou contract social romanesc” care presupune tranzitia de la ideea “sarac si cinstit” a lui ION ILIESCU, la filosofia “prosper si cinstiti”.

VICTOR PONTA vorbeste despre o “societate omenoasa” care presupune “abandonarea ideii de individualism crunt in favoarea celei de comunitate”. In opinia sa, o societate care nu combina succesul cu solidaritatea “legifereaza de fapt legea junglei: nu te-ai nascut in familia care trebuie, asta e!”.

Citeste si: VICTOR PONTA si-a publicat pe blog RAPORTUL GUVERNARII: 80 la suta din PROMISIUNI au fost INDEPLINITE

“Despre societatea omenoasa am vorbit pentru prima data in plenul Parlamentului in luna februarie, cand am prezentat prioritatile guvernamentale pe urmatoarele luni; a fost un semn de respect fata de Parlament ca principala institutie democratica a tarii. O asemenea societate, una omenoasa, nu se obtine insa accelerand in cateva luni, ci presupune o schimbare de mentalitate, un lucru in echipa intre toti cei care doresc progresul Romaniei si o viziune clara pentru tara. De ce spun asta? Pentru ca in ultimul deceniu am bajbait in intuneric la capitolul viziune, consumand prea mult din energia noastra in conflicte interne, intretinuti fiind si de caracterul profund conflictual al unor oameni politici”, se arata in textul publicat de VICTOR PONTA pe blogul sau.

Citeste si: TRAIAN BASESCU, replica DURA la adresa lui VICTOR PONTA: CARAGHIOS mai esti, frate!

Sursa foto: evz.ro