Victor Ponta: PSD nu mai sustine amnistierea si gratierea. Nu e majoritate

PSD, prin vocea lui Victor Ponta, nu mai sustine proiectul de lege privind amnistierea si gratierea. Intrebat daca acest proiect este printre prioritatile social democratilor, premierul a raspuns: “Nu, categoric nu”.

“Dupa cum stiti foarte bine, nu se mai reia in aceasta sesiune. Nu se mai discuta despre gratiere, despre amnistiere”, a declarat Victor Ponta.

Intrebat daca proiectul de lege privind amnistierea si gratierea nu va intra totusi la votul final pentru a fi respins defintiv, Ponta a mentionat: “Asta e treaba Parlamentului, va rog sa-i intrebati pe dansii. V-am spus doar ca nu mai exista o sustinere in USL pentru acest proiect”.

Referitor la faptul ca declaratia sa este in contradictie cu aceea a presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, care sustine in continuare proiectul de lege privind amnistierea si gratierea, Ponta a mentionat ca si el crede ca e nevoie de un astfel de proiect, dar a subliniat faptul ca acesta nu beneficiaza si de o majoritate parlamentara.

Citeste si: Eduard Hellvig: Partidul National Liberal nu va vota o Lege a Amnistiei

“Daca ma intrebati si pe mine, ca deputat, dincolo de demagogie, da, eu cred ca e nevoie. Dar in Parlament trebuie sa existe o majoritate parlamentara. Atat timp cat aceasta majoritate este impotriva, evident ca nu trece asa ceva”, a spus Ponta.

Primul ministru a mai spus  ca modificarile la Codul penal, votat la sfarsitul anului trecut, nu se vor mai relua in dezbatere, pentru ca au fost declarate neconstitutionale.