VICTOR PONTA: RECTIFICAREA BUGETARA este una POZITIVA

Premierul VICTOR PONTA a declarat ca RECTIFICAREA BUGETARA care urmeaza sa fie aprobata marti in sedinta de Guvern este POZITIVA, adaugand ca pe primele sase luni incasarile la buget au fost cu patru miliarde de lei in plus.

“Toata lumea jongleaza cu cifre, dar nimeni nu le intelege. Conform Legii bugetului de stat aprobate de Parlamentul Romaniei, in consultare cu institutiile internationale, pe primele sase luni Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei. Adica sa cheltuiasca mai mult decat sa incaseze. Pe primele sase luni, Romania are un plus de patru miliarde de lei. Deci, nu a cheltuit mai mult decat a incasat, ci a incasat mai mult decat a cheltuit. Asta inseamna ca putem sa dam toti banii pentru dublarea alocatiilor pentru copii, care nu era prevazuta in buget, pentru celelalte legi care, de asemenea, nu erau prevazute in buget, si ma refer la diplomati, la grefieri, la personalul nedidactic. Si ca tot ramanem cu bani pe care sa speram ca putem sa-i cheltuim cat mai bine pana la sfarsitul anului. (…) Daca sunt mai multi bani decat in Legea bugetului aia inseamna RECTIFICARE BUGETARA POZITIVA”, a precizat luni premierul, inainte de sedinta BPN al PSD.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA 2015: FINANTELE, MUNCA si INTERNELE castiga, TRANSPORTURILE pierd 

Potrivit acestuia, “de la Transporturi se taie acei bani care erau prevazuti ca si cofinantare pentru proiecte care, oricum, nu se mai fac”.

”Ca nu mai ai cand pana pe 31 decembrie, din motivele pe care le stiti foarte bine, suspiciuni, anchete, investigatii. (…) In fiecare an e din ce in ce mai rau, in sensul ca in fiecare an sunt din ce in ce mai multe investigatii si anchete si, sigur, proiecte care nu se pot continua. Dar bani, repet, daca vorbim de matematica pe care o intelege orice om care nu a studiat bugetul — trebuia sa fim cu minus 13 miliarde, suntem cu plus patru miliarde. Deci in limba romana si in toate limbile din lume asta inseamna rectificare pozitiva, ca erau mai multi bani decat era prevazut in Legea bugetului de stat”, a spus VICTOR PONTA.

In ceea ce priveste faptul ca ar fi urmat sa se ia bani de la Sanatate dupa rectificarea de marti, premierul PONTA a explicat: “Nu la Sanatate, cei care au dat stirea (…) au zis minus 600 cu plus 700 se iau bani. Eu la matematica am invatat ca minus 600 cu plus 700 este pe plus”.

In alta ordine de idei, premierul VICTOR PONTA a declarat, luni, ca este normal ca proiectele mari ale Guvernului sa fie analizate si in PSD.

“Normal. Este foarte bine, inclusiv rectificarea. E o lege care va merge in Parlament. Va aduc aminte ca ministrii de Finante — si domnul Teodorovici si domnul Valcov — au mers la toate partidele. Si la PNL au fost. Le-au explicat Codul fiscal, l-au inteles, l-au votat si dupa aia s-au razgandit. Deci, nu e normal? Logic. Pana la urma, Parlamentul este cel care voteaza”, a afirmat prim-ministrul, la sediul central al PSD, inainte de sedinta Biroului Permanent National al formatiunii social-democrate.

CITESTE SI: BPN al PSD este prezidat, in premiera, de DRAGNEA. PLANUL de REVITALIZARE gandit de presedintele interimar. UPDATE 

VICTOR PONTA a fost rugat sa comenteze afirmatia presedintelui interimar al PSD, LIVIU DRAGNEA, potrivit careia proiectele mari ale Executivului vor fi analizate si in cadrul partidului. Intrebat cum se va realiza o relatie mai stransa intre PSD si Executiv, Ponta a spus: “Prin relatia stransa pe care o avem”.

Sursa foto: jurnalul