VICTOR PONTA: REGRET ca nu am mers la “PLIMBAREA” Antenei 3

Prim-ministrul VICTOR PONTA a afirmat, luni, ca ii PARE RAU ca nu a participat la “PLIMBAREA” Antenei 3 in jurul Palatului Cotroceni.

“Dumneavoastra ati reusit sa strangeti niste oameni. Initial am auzit de acel eveniment. Ma gandeam ca poate e ceva legat de justitie. (…) IMI PARE RAU ca n-am venit”, a spus Ponta, la Antena 3.

De asemenea, prim-ministrul a dat asigurari ca postul de televiziune Antena 3 nu va fi “mutat” nicaieri, facand referire la campania dusa de televiziune privind “confiscarea” sediului sau.

Citeste si: VICTOR PONTA: Trebuie schimbat APROAPE TOT din ce s-a intamplat din punct de vedere politic sub Basescu

“Decizia va apartine conducerii trustului, dar cel putin cat sunt eu prim-ministru nu trebuie sa va mutati nicaieri. In spatii ale statului roman stau in acest moment si B1 TV, Romania TV, a stat si Realitatea care s-a mutat nu din cauza noastra si eu cred ca ideea de libertate a presei si de a nu aplica sanctiuni impotriva unor jurnalisti si a unui grup de presa cand nu sunt obiectul cauzei sau inculpati in cauza este mai importanta decat orice altceva, decat orice destin personal (…) Dumneavoastra ati prezentat, la Antena 3, cazuri grave, penale, in care sunt implicati TRAIAN BASESCU si familia sa. Pentru asta nu trebuie nimeni, nici dumneavoastra – si daca facea orice alta televiziune, care prezenta despre mine sau oricine altcineva – asta nu e un motiv pentru care sa fie inchis, gonit dintr-un sediu. Deci, pot sa spun, asumandu-mi orice critica si risc, ca asa cum alte televiziuni, dintre care unele ma critica foarte tare, pot sta cat timp platesc chiria si indeplinesc conditiile legale in sediile lor, si dumneavoastra trebuie sa ramaneti”, a declarat Ponta.

Citeste si: VICTOR PONTA: Modelul economic al USL a dus la CRESTERE ECONOMICA

Intrebat daca asta inseamna ca ar trebui achitata o chirie la stat, Ponta a raspuns ca este vorba de aceeasi suma platita si de celelalte televiziuni.

Seful Guvernului a mai afirmat ca, pentru Romania, daca “singurul post afiliat CNN” este mutat cu forta sau scos in strada, din sediu, fara sa aiba nicio vina si nicio acuzatie directa ar fi “cea mai mare lovitura care s-ar da imaginii tarii”.

Curtea de Apel București a dispus confiscarea mai multor imobile apartinand inculpatilor din dosarul ICA, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco.