Victor Ponta resimte presiunea FMI: Dupa europarlamentare, acciza la carburant nu va mai reprezenta un blocaj

Victor Ponta a vorbit astazi, in debutul sedintei de guvern, despre viitoarele intalniri cu reprezentantii Fondului Monetar International, aflati la Bucuresti. Premierul are convingerea ca dezbaterile privind introducerea accizei la carburanti se vor domoli dupa alegerile europarlamentare.

“De maine ne vedem cu FMI pentru a prezenta stadiul indeplinirii obligatiilor noastre. Fiecare ministru va avea elemente de parcurs, listari, reforme si ce avem de adoptat, din punctul nostru de vedere tot ce am negociat cu CE, FMI si BM e valabil, facem toate reformele pe care ni le-am asumat.

E un singur punct sensibil, care dupa alegerile europarlamentare nu va mai reprezenta un blocaj – acciza. Mesajul este ca mergem in directia buna si ca ne asumam angajamentele pentru ca sa confirmam toate datele bune din 2013″, a spus Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern.

Ponta a vorbit si despre Hotararea de Guvern legata de memorandumul cu Rompetrol. Aceasta este finalizata conform observatiilor Ministerelor de Finante si Justitiei si va respecta decizia CCR

Saptamana trecuta, memorandumul a fost in prima lectura in sedinta de Guvern.