VICTOR PONTA: Romania ar putea RECUNOASTE KOSOVO

Romania ar putea RECUNOASTE KOSOVO, a declarat premierul roman VICTOR PONTA la televiziunea Klan Kosova cu sediul in Pristina, relateaza Agerpres, care citeaza editia online a postului TV sarb B92.

Etnicii albanezi din provincia din sudul Serbiei au declarat unilateral independenta la inceputul anului 2008, dar Serbia a respins proclamarea ca o violare a integritatii sale teritoriale si Constitutiei, aminteste B92.

Romania este unul dintre cele cinci state-membre ale UE care nu au RECUNOSCUT KOSOVO.

Citeste si: PONTA participa marti, la TIRANA, la Summitul Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est

“In 2008, Romania a decis sa nu recunoasca Kosovo. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat de atunci. Guvernele s-au schimbat si noi decizii asupra recunoasterii Kosovo ar putea fi luate”, a declarat VICTOR PONTA, dupa un summit la Tirana al sefilor de stat din sud-estul Europei, potrivit ziarului de limba albaneza din Pristina Epoka E Re.

Conform mass-media din Kosovo, VICTOR PONTA a declarat ca tara sa va lua in considerare RECUNOASTEREA KOSOVO, “deoarece multe lucruri s-au schimbat in Kosovo din 2008”.

Citeste si: PARLAMENTUL EUROPEAN cere din nou Romaniei sa recunoasca INDEPENDENTA KOSOVO

Potrivit ziarului Epoka E Re, citat de B92, VICTOR PONTA “a subliniat faptul ca unul dintre principalele motive este ca Kosovo si Serbia isi desfasoara dialogul cu succes”.