VICTOR PONTA: Romania este a TUTUROR romanilor, indiferent de RELIGIE

Prim-ministrul VICTOR PONTA a declarat duminica, cu ocazia unei vizite efectuate in municipiul Bistrita, care a inclus participarea la slujba de sfintire a bisericii greco-catolice “Buna Vestire” din localitate, ca Romania este a tuturor romanilor, indiferent de religie.

“Am participat la sfintirea bisericii greco-catolice din Bistrita, la invitatia autoritatilor ecleziastice, si am facut acest lucru in primul rand pentru a da un mesaj foarte clar: Romania este a TUTUROR romanilor, a celor majoritari ortodocsi, asa cum sunt si eu, a celor romano-catolici, greco-catolici, a protestantilor si a neoprotestantilor, a tuturor celor care cred in ceva, cred intr-un Dumnezeu si in fata lui Dumnezeu suntem toti egali. Toti cei care cred in Dumnezeu, care servesc tara si respecta Constitutia si legile tarii sunt buni romani si vreau sa fie foarte clar ca nu va exista niciodata o diferentiere sau o discriminare”, a spus premierul, citat de Agerpres.

Citeste si: EXCLUSIV MONDO NEWS! “Ponta, nu poti sa fii crestin ortodox si sa-ti pui tricou cu Che Guevara”. Vezi cine spune asta

VICTOR PONTA a adresat tuturor cultelor din Romania un mesaj “de pace si convietuire” si a dat ca exemplu zona Ardealului, unde traiesc de secole oameni de diferite religii.

In plus, premierul a dat asigurari ca Guvernul va sprijini in continuare proiectele cultelor religioase, indiferent care sunt acestea.

Prim-ministrul VICTOR PONTA s-a aflat duminica in mijlocul comunitatii greco-catolice din judetul Bistrita-Nasaud, cu ocazia sfintirii bisericii ce poarta hramul “Buna Vestire” din municipiul Bistrita. Ceremonia religioasa a fost condusa de episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, si de episcopul Eparhiei de Lugoj, Alexandru Mesian.

Citeste si: Predoiu, scrisoare catre Ponta: V-ati construit un atac politic pe seama religiei. Rusine, domnule Ponta!

La eveniment au mai luat parte prefectul de Bistrita-Nasaud, Ioan Tintean, presedintele Consiliului Judetean, Radu Moldovan, ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Doina Pana, primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, precum si deputatii si senatorii de Bistrita-Nasaud si reprezentanti ai unor culte religioase.

La finalul slujbei, VICTOR PONTA a primit din partea protopopului greco-catolic de Bistrita o palarie traditionala cu pana de paun si o icoana, in timp ce episcopul de Cluj-Gherla i-a oferit premierului o diploma de onoare, in semn de recunostinta pentru sprijinul acordat comunitatilor greco-catolice.