Victor Ponta rupe tăcerea. I-a cerut lui Traian Băsescu să-l grațieze pe unul dintre condamnații din Dosarul Transferurilor

Victor Ponta a dezvăluit, sâmbătă la DigiSport, că i-a solicitat în 2014 președintelui de atunci, Traian Băsescu, să-l grațieze pe unul dintre condamnații celebrului Dosar al Transferurilor, însă a fost refuzat.

“După ce s-a întâmplat nenorocirea cu condamnarea lui Popescu, m-am dus la Băsescu, era preşedinte, i-am spus că îi fac propunerea de graţiere pentru Gică Popescu şi dumneavoastră ieşiţi şi spuneţi că nenorocitul de Ponta a vrut asta, o să zică lumea că eu sunt nenorocit.

Băsescu a spus că nu, am ieşit, am sunat un prieten şi i-am zis să o sune pe Elena Udrea, poate îl convinge ea, dar el nu a vrut. Nu l-am înţeles, cred că regretă şi acum. Eu am fost convins că Popescu va fi achitat. Cred că Băsescu s-a gândit că nu e bine să graţieze pe cineva”, a dezvăluit Victor Ponta la Digisport Matinal.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în martie 2014, la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în Dosarul Transferurilor. Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, a primit o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

Sursa foto: sport