VICTOR PONTA s-a intalnit cu ministrul de Externe al Marii Britanii PHILIP HAMMOND

Premierul VICTOR PONTA l-a primit miercuri la Palatul Victoria pe ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, PHILIP HAMMOND, discutiile dintre cei doi vizand, intre altele, consolidarea si intensificarea RELATIILOR strategice BILATERALE, in special pe palierele economic, de SECURITATE si APARARE.

“O componenta importanta a Parteneriatului Strategic o reprezinta cooperarea economica, cei doi oficiali salutand nivelul record al schimburilor comerciale de anul trecut si potentialul lor de crestere. Au fost discutate, de asemenea, aspecte legate de evolutiile recente la nivelul Uniunii Europene si in vecinatatea acesteia, cu accent pe identificarea unor masuri adecvate pentru a face fata provocarilor actuale in plan economic si de securitate”, informeaza un comunicat transmis de Biroul de presa al Guvernului.

CITESTE SI: PHILIP HAMMOND, ministru de Externe britanic, va efectua miercuri o vizita la BUCURESTI 

Potrivit sursei citate, in cadrul intalnirii de la Palatul Victoria, VICTOR PONTA si PHILIP HAMMOND au abordat mai multe dosare de interes bilateral si european.

Totodata, in cadrul convorbirilor, premierul VICTOR PONTA a reafirmat importanta respectarii principiilor fundamentale ale Uniunii Europene (UE), inclusiv principiul liberei circulatii a persoanelor, si a evidentiat impactul pozitiv in plan economic al acesteia.

CITESTE SI: VICTORIA NULAND a discutat cu IOHANNIS si AURESCU. Oficialul SUA se afla la Palatul Victoria. UPDATE 

In continuarea vizitei sale la Bucuresti, inaltul oficial britanic are programate intrevederi cu presedintele KLAUS IOHANNIS, la Palatul Cotroceni, si cu ministrul Afacerilor Externe, BOGDAN AURESCU, la sediul MAE.

Sursa foto: agerpres