VICTOR PONTA s-a intalnit cu ministrul german al Apararii, URSULA von der LEYEN

Premierul VICTOR PONTA a primit joi la Palatul Victoria o delegatie condusa de ministrul Apararii din Republica Federala Germania, URSULA von der LEYEN. Ministrul german se afla intr-o vizita oficiala in Romania la invitatia omologului roman, MIRCEA DUSA.

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul a transmis “aprecierea sa fata de relatia strategica cu Germania, in plan politic, militar si economic si fata de sprijinul acordat armatei romane in procesul de crestere a nivelului de operativitate, interoperabilitate si pregatire a personalului”.

La randul sau, ministrul german al Apararii a salutat dialogul politico-militar foarte bun dintre cele doua tari, menit sa consolideze si sa deschida noi oportunitati de cooperare in plan bilateral si in cadrul NATO si UE.

CITESTE SI: DUSA, la intalnirea cu omologul german: Situatia din UCRAINA trebuie rezolvata pe calea DIALOGULUI

Seful Executivului roman a prezentat “prioritatile Guvernului in domeniul securitatii si apararii, consolidarea bugetului alocat sectorului de aparare si modul in care vor fi implementate angajamentele luate in cadrul NATO”.

PONTA a subliniat ca Romania vrea sa contribuie “in mod activ” la initiativele NATO care sustin asigurarea securitatii acestui spatiu.

Sursa citata mai precizeaza ca pe agenda discutiilor s-au aflat si evolutiile recente in materie de securitate, avand in vedere contextul regional actual.

CITESTE SI: MINISTRUL GERMAN al APARARII, intalniri cu IOHANNIS si DUSA: Agenda discutiilor, deocamdata NECUNOSCUTA

“Au fost abordate situatia si modul in care statele din UE pot fi solidare si sprijini eforturile de modernizare ale tarilor din vecinatatea estica, in special R. Moldova, Ucraina si Georgia”, anunta Guvernul.

Sursa foto www.agerpres.ro