VICTOR PONTA s-a prezentat la DNA: Am cerut sa fie DISJUNSA cauza mea din DOSARUL mare. UPDATE

Premierul VICTOR PONTA s-a prezentat, joi la pranz, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) acolo unde va da cateva declaratii in fata procurorilor. Aceasta este cea de-a patra oara cand VICTOR PONTA se prezinta la DNA.

UPDATE 15.44: VICTOR PONTA  a declarat la iesirea din sediul DNA ca : “Mi-am spus punctul de vedere in acest caz si am facut o cerere ca sa fie disjuns cazul meu din dosarul meu pentru a se a solutiona mai repede. Acum speram ca procurorul va fi de acord pentru ca si eu, si opinia publica vrea sa se rezolve mai repede situatia si sa se afle adevarul”.

“Acum ca am adoptat CODUL FISCAL am timp sa dau si declaratii la DNA”, le-a declarat VICTOR PONTA jurnalistilor prezenti la sediul DNA. VICTOR PONTA este URMARIT PENAL intr-un dosar in care este este acuzat de EVAZIUNE FISCALA, SPALARE de BANI si FALS in INSCRISURI.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat la 5 iunie ca procurorii au dispus inceperea URMARIRII PENALE fata de premierul VICTOR PONTA, la data faptelor avocat, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si SPALAREA BANILOR in dosarul de coruptie de la companiile energetice Turceni si Rovinari privind incheierea unor contracte de asistenta juridica.

In aceeasi cauza, procurorii au constatat ca se impune continuarea URMARIRII PENALE fata de VICTOR PONTA si sub aspectul savarsirii a trei infractiuni de CONFLICT de INTERESE, dintre care una in forma continuata, fapte aflate in legatura cu functia sa de prim-ministru, se arata intr-un comunicat al DNA.

In 13 iulie VICTOR PONTA a fost anuntat de procurori ca in dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile si ca procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce ii apartin in dosarul Rovinari—Turceni in care acesta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la EVAZIUNE FISCALA in forma continuata si spalare de bani. Tot atunci, DNA i-a schimbat calitatea in acest dosar din suspect in inculpat, premierul VICTOR PONTA prevalandu-se de dreptul la tacere.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de VICTOR PONTA, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat “Ponta Victor-Viorel”, in prezent prim-ministru, sub aspectul savarsirii infractiunilor de FALS in INSCRISURI sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la EVAZIUNE FISCALA, in forma continuata, SPALAREA BANILOR.

La data 6 mai 2015, in contextul documentarii, de catre procurori, a aspectelor privind relatiile contractuale ale societatii de avocatura SCA “Sova si Asociatii”, s-a dispus predarea, de catre autoritatea fiscala competenta, a tuturor inscrisurilor existente privind actele de inspectie fiscala efectuate la Cabinetul de Avocat “Ponta Victor Viorel”.

Conform DNA, in urma analizarii inscrisurilor, in raport de probele ce fusesera deja administrate in cauza, a rezultat ca, la 30 august 2007, intre SCA “Sova si Asociatii”, reprezentata de DAN SOVA, si Cabinetul Individual de Avocat “Ponta VicVictor-Viorel”, reprezentat de VICTOR PONTA, s-a incheiat o conventie de conlucrare profesionala, avand ca obiect conlucrarea celor doua parti in dosarele de natura penala, de drept penal al afacerilor, precum si in alte cauze in care se va ivi necesitatea.

Conventia s-a incheiat pe o perioada nedeterminata.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea