VICTOR PONTA: SALARIZAREA in sistemul bugetar este un DEZASTRU

PREMIERUL ROMANIEI, VICTOR PONTA, ALOCATII, DIFERENTIEREA ALOCAIILOR, COPII, STARE MATERIALA, FAMILII SARACE

Premierul VICTOR PONTA a declarat, vineri, ca Guvernul spera sa gaseasca o solutie pentru rezolvarea problemei SALARIZARII la nivelul administratiei publice locale si a apreciat, in context, ca “e un dezastru cu salarizarea in sistemul bugetar, incepand cu presedintele tarii si primul-ministru care au salarii mai mici decat secretara de la orice companie”.

“Stiti foarte bine ca e un dezastru cu salarizarea in sistemul bugetar, incepand cu presedintele tarii si primul-ministru care au salarii mai mici decat secretara de la orice companie. Si nu mai vorbesc de ce se intampla la nivelul autoritatilor locale, unde sunt aproape toti cu salariul minim. Tocmai asta incearca Ministerul Muncii, sa reaseze macar un pic lucrurile. Si in invatamant s-a ajuns acum, s-au comasat nu stiu cate categorii. Asta e problema pe care am incercat sa o rezolvam doar de jos in sus, adica ridicand salariul minim, dar nu am reusit altfel. Sper sa gasim resursele, dar mai ales solutia”, a declarat premierul Victor Ponta, in cadrul discutiilor purtate in sistem de videoconferinta cu reprezentantii din teritoriu ai sindicatelor si patronatelor la prezentarea anuarului cu tema “2014 in contextul Dialogului Social National”, potrivit Agerpres.

Citeste si: GREVA de AVERTISMENT IN PRIMARII SI CONSILII JUDETENE

Ponta a facut declaratiile ca urmare a unei interpelari pe acest subiect venite din partea presedintelui CN Cartel Alfa filiala Arges, Ilie Scarlat.

“Problema legata de salarizarea celor din administratie este in primul rand bugetul si porneste de la nivel central. Noi, in teritoriu, facem ce putem, dar consideram ca aceasta actiune, in acest moment, trebuie sa-si gaseasca o finalitate pozitiva. Mizam pe eficienta dialogului social si ca se vor gasi resurse pentru rezolvarea ei” a declarat Ilie Scarlat, referindu-se la greva de avertisment declansata de angajatii din administratia publica locala.

Citeste si: GREVA DE AVERTISMENT in ADMINISTRATIA LOCALA: Peste 29.000 de angajati din primarii si consilii judetene vor protesta vineri

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) a organizat vineri, in intervalul orar 10.00-10.30, o greva de avertisment cu intreruperea programului in institutiile din administratia publica locala — primarii si consilii judetene — deoarece niciuna dintre solicitarile federatiei nu a fost solutionata in mod favorabil de catre Guvern.