Victor Ponta schimba tonul: Am incredere in liberali

Victor Ponta incearca sa calmeze spiritele in interiroul USL, la finele unei zi in care s-a contrat dur cu liderul PNL, Crin Antonescu. Motivul scandalului: Ordonanta de urgenta pentru Legea amnistiei si gratierii.

Intrebat de jurnalisti daca mai are incredere in Crin Antonescu, premierul a evitat un raspuns direct: “Eu am incredere in USL si in partenerii liberali si am incredere ca facem lucruri bune.”

Ponta este convins ca aceasta tulburare din USL este una de scurta durata, iar lucrurile vor continua pe fagasul normal, adica mentinerea Uniunii Social Liberale in actuala formula, in perspectiva alegerilor de anul viitor:

“Eu mai spun inca o data. Eu v-am spus adevarul la care au participat 12 oameni (despre discutiile in legatura cu OUG pentru Legea amnistiei – n.red). Daca nu erau declaratii la PNL nu as fi reactionat. Trebuia spus adevarul. Sigur ca o sa discutam (despre acest conflict – n.red.). Eu am putut intotdeauna sa depasesc crizele. Nu trebuie sa lasam lucrurile neelucidate. S-a mai intamplat cand am fost numai cu domnul Antonescu sa apara neintelegeri dar nu le-am comentat pentru ca nu au fost publice”, a explicat primul ministru.

Scandalul de luni a izbucnit dupa ce Crin Antonescu le-ar fi spus liberalilor ca Victor Ponta ar fi sugerat ca el, Antonescu si cativa ministri sa se arate impotriva Legii amnistiei, in timp ce aceasta ar fi trecut de Parlament.

Premierul a reactionat dur: a spus despre liderul liberal ca este mincinos si ca acesta, de fapt, ar fi sugerat adoptarea Legii amnistiei prin ordonanta de urgenta.

La randul sau Antonescu, a negat public acuzatiile. Presedintele PNL a mai spus ca este dezamagit de Ponta.