VICTOR PONTA s-a intalnit cu MUGUR ISARESCU pentru a discuta despre REDUCEREA TVA. Varianta PREFERATA de premier

Premierul VICTOR PONTA se va intalni luni la pranz la sediul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) cu guvernatorul MUGUR ISARESCU pentru a se consulta cu acesta in legatura cu variantele de REDUCERE a TVA.

UPDATE 15.03: Premierul VICTOR PONTA si ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI, au plecat de la sediul BNR.

UPDATE 14.06: Premierul VICTOR PONTA a publict un mesaj pe pagina sa de Facebook in care afirma ca reducerea generala a TVA este mai usor de administrat. “In cursul zilei de astazi terminam toate analizele in ceea ce priveste reducerea ‪#‎TVA, iar azi sau maine vom lua o decizie. Voi discuta si cu Guvernatorul ‪#‎BNR Mugur Isarescu. Din punct de vedere al administrarii fiscale reducerea generala a TVA este mai usor de administrat decat cota diferentiata”, a scris VICTOR PONTA.

La discutii participa si noul ministru al Finantelor, EUGEN TEODOROVICI.

VICTOR PONTA a anuntat anterior, la sediul PSD, ca vrea sa discute cu MUGUR ISARESCU inainte ca, marti, sa fie luata o decizie in privinta REDUCERII TVA. Premierul a precizat ca marti va fi decisa, in Guvern, REDUCEREA cotei standard de TVA sau diminuarea TVA la produse alimentare.

Totodata, VICTOR PONTA a anuntat luni ca veniturile la bugetul de stat au fost cu “trei – trei miliarde si jumatate” lei mai mari fata de nivelul programat in primul trimestru al acestui an, precizand ca acest nivel permite REDUCEREA TVA inainte de 1 ianuarie 2016.

Citeste si: MUGUR ISARESCU: BNR va continua relaxarea politicii monetare prin reducerea RMO si a coridorului

“Avem o colectare mult peste asteptari a veniturilor la buget”, a spus VICTOR PONTA, dupa sedinta saptamanala a conducerii PSD, aratand ca in primul trimestru s-au inregistrat si cheltuieli mai mici fata de nivelul programat.

Astfel, gradul de incasare a veniturilor a fost de “107% fata de program” iar in martie nivelul a fost de 114%, a continuat VICTOR PONTA, care a pus acest rezultat pe seama efectelor luptei impotriva evaziunii fiscale.

Citeste si: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA ar putea fi adoptata mai REPEDE

“Aceasta situatie ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal”, programata pentru 1 ianuarie 2016, a spus prim-ministrul.

Acesta s-a declarat optimist in ceea ce priveste efectele acestei masuri asupra veniturilor bugetului, aratand ca, dupa reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, incasarile la buget au scazut doar cu trei puncte, pe fondul cresterii gradului de conformare, dar si al unui “ANAF puternic”.

Sursa foto: jurnalul.ro