VICTOR PONTA se intalneste cu VICTORIA NULAND in cadrul unei intrevederi PRIVATE – surse

Victor Ponta vrea sa prezinte Parlamentului prioritatile de guvernare ale primului semestru

Premierul VICTOR PONTA se va intalni, intr-o INTREVEDERE PRIVATA, cu adjunctul secretarului de Stat american pentru Europa si Eurasia,VICTORIA NULAND, care va sosi marti in Bucuresti, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale.

Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat VICTORIA NULAND a avut loc in urma cu un an, in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european, cand s-a intalnit cu presedintele TRAIAN BASESCU, cu ministrul de Externe, TITUS CORLATEAN, si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, dar nu si cu premierul Ponta, care a plecat atunci cu sotia in vizita privata in Italia.

La acel moment, VICTOR PONTA a argumentat ca avea demult programata vizita in Italia si ca ministrul Corlatean era indreptatit sa exprime pozitia Guvernului.

CITESTE SI: VICTORIA NULAND va sosi marti la BUCURESTI

La randul sau, NULAND a evitat sa comenteze absenta premierului VICTOR PONTA pe parcursul vizitei sale la Bucuresti, precizand ca nu doreste sa se implice in dezbaterea politica interna din Romania, si a apreciat ca este “o coincidenta” faptul ca Ponta a avut “alte obligatii” de onorat in timpul vizitei sale la Bucuresti.

Surse oficiale au precizat insa pentru Mediafax ca, acum, PONTA se va intalni cu oficialul american, pentru o discutie “tete-a-tete”, la acest moment intrevederea fiind programata pentru miercuri dimineata, dar fara sa se fi stabilit inca daca va fi organizata la Palatul Victoria sau intr-un alt loc.

PONTA s-a mai intalnit cu NULAND in luna septembrie, in SUA, cu ocazia Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite, cu care a discutat atunci despre consolidarea Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii si modalitatea concreta de sprijin din partea Romaniei pentru coalitia internationala impotriva gruparii Statul Islamic.

VICTORIA NULAND va ajunge, marti, la Bucuresti, dupa ce luni s-a aflat la Berlin, pe parcursul acestei saptamani urmand sa mai mearga la Sofia si la Paris.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a discutat cu VICTORIA NULAND despre consolidarea Parteneriatului Strategic Romania-SUA 

NULAND va discuta cu oficiali romani de rang inalt despre “chestiuni bilaterale si regionale”, potrivit Departamentului de Stat american, surse oficiale precizand anterior pentru MEDIAFAX ca oficialul american se va intalni cu presedintele KLAUS IOHANNIS si cu ministrul de Externe, BOGDAN AURESCU.

Sursa foto: mediafax