VICTOR PONTA se intalneste, joi la Chisinau, cu premierul Republicii Moldova

Premierul VICTOR PONTA a anuntat ca joi dimineata va discuta la Chisinau cu premierul Republicii Moldova, CHIRIL GABURICI.

“Maine dimineata (n.red. miercuri) o sa ma vad la Chisinau cu premierul Moldovei, impreuna cu domnul ministru Tudose, cu proiectele de la educatie, cu proiectele pe care le avem in lucru si cu un semnal foarte clar ca Romania, in ansamblul sau — am vorbit si cu presedintele (…)—, sustine neconditionat parcursul proeuropean al Moldovei”, a precizat VICTOR PONTA, miercuri, la inceputul sedintei Guvernului.

CITESTE SI: VALERIU ZGONEA indeamna tarile membre UE sa sustina integrarea REPUBLICII MOLDOVA 

Seful Executivului le-a cerut ministrilor “care au derulat proiecte anul trecut si acum s-au mai incetinit” sa precizeze in ce stadiu sunt aceste proiecte, tinand cont ca Romania doreste sa fie in continuare cel mai important si mai serios partener al Moldovei.

“Sa imi spuneti exact in ce stadiu suntem si noi sa fim in continuare, cum am fost in 2014, cel mai serios si mai important partener al Moldovei, cei care au venit si cu bani, adica, nu doar cu sustineri din vorbe si cei care am investit bani acolo, bani ai contribuabilului roman, pentru un lucru care cred ca merita si care tine de obligatia noastra”, a afirmat premierul VICTOR PONTA.

CITESTE SI: REP. MOLDOVA: Zeci de personalitati cer REVOCAREA de URGENTA a deciziei de EXPULZARE a lui GEORGE SIMION 

Biroul comunicare si relatii cu presa al Guvernului Republicii Moldova a informat miercuri ca prim-ministrul Romaniei, VICTOR PONTA, va efectua joi o vizita la Chisinau si va avea o intrevedere cu omologul CHIRIL GABURICI. Cei doi premieri vor avea o discutie tete-a-tete la Resedinta de Stat, care va fi urmata de sedinta delegatiilor Guvernelor Romaniei si al Republicii Moldova, a precizat sursa citata.

Ulterior, VICTOR PONTA si CHIRIL GABURICI vor sustine o conferinta de presa comuna.

Ultima intalnire dintre cei doi premieri a avut loc la 24 aprilie, cu ocazia Summitului de Pace de la Istanbul, unde VICTOR PONTA si CHIRIL GABURICI au avut o discutie informala, calificata de premierul roman ca fiind “foarte buna si prieteneasca”.

Sursa foto: realitatea.net