Negocierile pentru SALARIILE PROFESORILOR se vor relua la 15 septembrie. Cimpeanu: EDUCATIA ramane prioritara. UPDATE

UPDATE 17.45 La iesirea de la discutiile de la Guvern, ANTON HADAR, presedintele federatiei sindicale din invatamantul superior ALMA MATER, a declarat ca “in ceea ce priveste LEGEA SALARIZARII, saptamana viitoare ne vom intalni cu ministrul Rovana Plumb sa vedem daca este de acord cu propunerile noastre si am solicitat ca acordul din finalul anului trecut sa fie luat in considerare si ca majorarile acelea sa vina mai catre finalul anului acestuia. Vom avea o NOUA RUNDA DE NEGOCIERI cu Guvernul Romaniei pe 14-15 septembrie”.

Hadar a sustinut ca “am putea avea catre sfarsitul anului o CRESTERE SALARIALA, noi acest lucru il speram. Procentele vor fi stabilite in urmatoarele intalniri” si a precizat: “noi speram sa primim in avans procentele prevazute pentru anul viitor”.

“Educatia si sanatatea vor avea traiectorii comune in ce priveste cresterile salariale”, a continuat liderul sindical din universitar.

UPDATE 16.30: “A fost asumat faptul ca EDUCATIA si SANATATEA RAMAN PRIORITARE inclusiv din perspectiva SALARIZARII PERSONALULUI din invatamant si sanatate”, a anuntat ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, dupa discutiile avute la Guvern cu sindicalistii din educatie si dupa ce premierul a anuntat saptamana trecuta ca mareste cu 25% salariile din sanatate de la 1 octombrie. “Se incearca sa se ajunga la un numitor comun, ca la inceputul anului viitor” majorarile din educatie si sanatate sa fie la acelasi nivel, a precizat Cimpeanu.

“La inceputul anului viitor, cel tarziu, vom avea o echilibrare a cresterilor salariale intre cele doua sectoare”, a mai afirmat ministrul Educatiei.

Ministrul Educatiei a sustinut ca “se incearca finalizarea legii salarizarii la nivelul lunii octombrie, depinde de Parlament cat de repede va putea fi adoptata”. “Incercam sa impingem in avans atat elemente din acordul din octombrie anul trecut, cat si legea salarizarii”, a continuat Cimpeanu, la iesire de la Guvern.

Oficialul a precizat ca impactul bugetar pe care il implica o majorare cu 15% a salariilor din educatie este de 1,6 miliarde de lei.

STIRE INITIALA

Premierul VICTOR PONTA se intalneste la Palatul Victoria cu sindicalistii din EDUCATIE, pentru a discuta despre SALARIZAREA CADRELOR DIDACTICE. Ponta a confirmat intalnirea din aceasta dupa-amiaza, afirmand, la sediul PSD: “Sigur ca da, acum plec la Guvern”, relateaza Agerpres.

La discutia de la Guvern va participa si ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU.

CITESTE SI: PROPUNERILE DE MAJORARE A SALARIILOR DIN EDUCATIE, DISCUTATE LUNI LA GUVERN

Aseara ministrul Educatiei afirma ca la intalnirea de astazi ar putea participa si Ministrul Finantelor, EUGEN TEODOROVICI si Ministrul Muncii, ROVANA PLUMB.

Sursa foto: Agerpres