VICTOR PONTA: Se pare ca nu avem GAZE DE SIST

Victor Ponta: Nu exclud un nou acord cu FMI. Ei sunt mai pesimisti, s-au invatat cu guvernul Boc

Romania se pare ca nu dispune de GAZE DE SIST si s-a batut, astfel, pe ceva ce nu are, a sustinut, duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, premierul VICTOR PONTA, potrivit hotnews.ro, care citeaza Mediafax.

Ponta a adaugat ca Romania trebuie sa fie independenta energetic si sa aiba propriile resurse off-shore si conventionale, iar moderatorul i-a propus ca “povestea cu GAZELE DE SIST” sa fie amanata putin, deoarece resursele existente in Marea Neagra asigura independenta energetica a tarii pentru 30 ani, in timp ce gazele de sist reprezinta o tema controversata care aduce multe puncte defavorabile oricarui politician care o sustine.

Citeste si: NICULAE HAVRILET: Noul CALENDAR pentru LIBERALIZAREA PRETULUI GAZELOR pentru populatie va fi stabilit la sfarsitul anului

“Oricum s-a amanat, pentru ca… se pare ca nu avem GAZE DE SIST, ne-am batut foarte tare pe ceva ce nu avem. Nu cred ca ne-am batut pe ceva care exista”, a spus Ponta, fara a dori sa prezinte detalii, motivand ca nu poate spune mai mult de atat.

Citeste si: RAZVAN NICOLESCU: STRATEGIA ENERGETICA a Romaniei va fi lansata in DEZBATERE PUBLICA dupa alegeri

El a precizat ca gazele conventionale din Marea Neagra sunt in explorare.