VICTOR PONTA: VOI CANDIDA LA PRESEDINTIE. UPDATE LIVE TEXT

Premierul VICTOR PONTA a declarat joi, in studioul Adevarul Live, ca este consvins de faptul ca SEPARATISTII PRORUSI din UCRAINA sunt sprijiniti de FEDERATIA RUSA, dar si faptul ca se va afla in curand cine a tras RACHETA care a doborat AVIONUL Malaysia Airlines care transporta turisti pe ruta AMSTERDAM – KUALA LUMPUR.

“Sunt convins de faptul ca INSURGENTII prorusi din UCRAINA sunt sprijiniti MILITAR SI LOGISTIC de FEDERATIA RUSA. Este un lucru evident, o racheta sol-aer nu poate fi achizitionata din targ deci le-au fost oferite insurgentilor de RUSIA. In legatura cu aeronava DOBORATA in urma cu cateva zile este clar ca in scurt timp vom afla cu precizie cine a tras RACHETA. Eu sunt tinut la curent in permanenta de Serviciile de Informatii. Indiferent de aceste raspuns eu cred ca este necesara de o reactie coordonata a Uniunii Europene”, a declarat VICTOR PONTA.

Intrebat daca s-a consultat cu seful statului in ceea ce priveste pozitia asupra Ucrainei, Victor Ponta a precizat ca nu, dar nu este pentru prima oara cand exista “pozitii identice”, asa cum a fost cazul, spre exemplu, in ceea ce priveste Afganistanul. Victor Ponta a criticat insa “niste accente sunt prea stridente” discursul lui Traian Basescu.

“Eu cred ca Romania nu trebuie sa ramana cu niciun pas inapoi in ce priveste o pozitie europeana sau americana, poate fi cu un pas inainte, si Polonia e cu un pas inainte, dar daca o luam cu zece pasi inainte poate fi ridicol”, a continuat primul ministru, apreciind ca discursul lui Traian Basescu “a fost mai mult pentru uz intern”.

Ponta a mai adaugat si faptul ca Traian Basescu “are marele avantaj ca poate fi virulent si la Bruxelles, nu doar la Otopeni, ori acolo nu s-a intamplat asa ceva”.

Intrebat care este scandalul preferat in care  a fost implicat, VICTOR PONTA a raspuns ca acesta ar putea fi cel legat de HUIDUIELILE pe care le-a primit la finala turneului de tenis de la Bucuresti “deoarece nicio fapta buna nu ramane nepedepsita”. In plus premierul a adaugat si faptul ca nu crede ca presedintele Federatiei Romane de Tenis, GEORGE COSAC, nu ar fi trebuit sa-i pomeneasca numele pentru a-si “primi” portia de HUIDUIELI.

“Am constatat un discurs de extrema stanga a domnului presedinte, care spune ca dam la angajatori si nu la muncitori. Trebuie sa ii spui celui care angajeaza – costul scade cu 5%, te stimulez in acest fel si te sanctionez foarte tare daca nu respecti regula. Este adevarat, avem problema reducerii deficitului, dar pana acum de la 9% am ajuns la 2%, putem sa o facem in continuare.

Poate nu de la 1 octombrie, avem aceste probleme cu blocajul presedintelui, dar de la 1 ianuarie trebuie REDUCEREA CAS trebuie sa intre in vigoare, o REDUCERE pe care eu o voi sustine si ca premier sau ca posibil viitor presedinte pentru ca este vorba si de combaterea competitiei incorecte”, a declarat PONTA in legatura cu REDUCEREA CAS.

VICTOR PONTA a vorbit si despre taxe.

“Proiectul de Cod Fiscal si de procedura fiscala a fost publicat, nu e un document secret. Din cate stiu eu, ca nu l-am citat, era vorba de o singura majorare, impozitarea diferita a cladirilor si imobilelor nerezidentiale. Daca ai un bloc al tau pe persoana fizica, cum ar zice un celebru coleg, normal ca te consider activitate comerciala. Mai era marirea impozitarii pe automobile, pana la 1600 cmc, o crestere de la 3 euro sau 5 euro pana la 8 euro pe an.

Trebuie sa recunosc, este o masura nepopulara, o retragem, dar sa nu fim ipocriti, 8 euro e o fiscalitate redusa. Nu aveam mari incasari la buget de la chestia asta, era mai degraba o presiune constanta de la partenerii nostri europeni, era un tip de dumping fiscal. Nu am in acest moment pentru 2015 majorari de taxe si impozite, eu vorbesc pe datele actuale si trebuie sa va mai spun ca nu sunt multumit de incasarile de pana acum. Nu sunt multumit pentru ca o tara ca Romania, cu venituri bugetare undeva spre 3% din PIB, cam pe ultimul loc, e foarte greu sa aiba scoli, spitale ca in Germania. Lumea zice de ce nu spuna ca avem scoli si spirale ca in Germania? Pentru ca platim 16% din ceva mic si nu 40% din ceva mare”, a spus primul ministru jurnalistilor de la Adevarul Live.

“ENERGIA, AGRICULTURA, industria IT si investitiile din fondurile europene ar putea fi principalele motoare ale economiei romanesti la ora actuala”, a raspuns PONTA in momentul in care a fost intrebat care crede ca sunt domeniile care vor putea constitui principalele motoare ale economiei in viitorul apropiat.

“VOI CANDIDA LA PRESEDINTIE, insa mai sunt cativa pasi care trebuie parcursi pana acolo. Pe 29 iulie, marti, in cadrul structurii PSD voi cere sprijinul pentru candidatura. In septembrie avem nevoie de un congres, dar marti cu siguranta voi cere sprijinul partidului pentru a candida. Daca voi castiga sau nu, asta e un lucru pe care nu cred ca il stie cineva, eu intru in batalie ca sa castig.

Probabil cel mai greu adversar pe care l-as fi putut sa-l am era CRIN ANTONESCU  pentru ca mi-ar fi fost greu sa candidez impotriva unui prieten, ma rog unui fost prieten, asa ca decizia luata de PNL mi-a luat o piatra de pe inima. Nu am nicio problema cu faptul ca domnul KLAUS IOHANNIS este german, asa cum sper ca nimeni sa nu aiba o problema cu faptul ca eu sunt ROMAN”, a declarat VICTOR PONTA. 

“Nu sunt deranjat de faptul ca TRAIAN BASESCU imi rosteste numele complet desi cred ca este mai degraba vorba despre un INFANTILISM politic. Numele de VIOREL este unul frumos, este numele nasei mele VIORICA si chiar daca nu il folosesc asta nu inseamna ca daca il folosesc altii ma deranjeaza”, a dezvaluit PONTA. “Si pentru ca ati adus in discutie acest aspect vreau sa adaug ca eu cred ca razboiul dintre GUVERN si PRESEDINTIE trebuie oprit”, a mai adaugat PONTA.

Sursa foto: adevarul.ro