VICTOR PONTA: SERVICIILE SECRETE nu mai aveau INCREDERE anul trecut sa colaboreze cu TRAIAN BASESCU

Premierul VICTOR PONTA a declarat, duminica, la postul Romania TV, ca SERVICIILE SECRETE nu au mai putut colabora cu fostul presedinte TRAIAN BASESCU in ultimele luni de mandat, deoarece s-a creat o atmosfera in interiorul CSAT care a dus la o lipsa de eficienta in relatia institutionala.

Premierul VICTOR PONTA a precizat ca atat el, cat si SERVICIILE SECRETE, nu mai aveau INCREDERE in colaborarea cu seful statului.

“Lucrurile mergeau rau anul trecut atunci cand realmente nici eu, nici serviciile secrete, nu mai aveam INCREDERE sa colaboram cu presedintele TRAIAN BASESCU care era intr-o campanie electorala pentru ELENA UDREA. Din punctul meu de vedere, ultimele doua-trei luni de zile din 2014 a existat aceasta neincredere si aceasta lipsa de eficienta in ceea ce priveste discutiile noastre strategice”, a spus VICTOR PONTA.

Citeste si: HALUCINANT A PLECAT TRAIAN BASESCU de la COTROCENI cu o ARHIVA SECRETA?

Mai mult, primul ministru a explicat ca aceasta neincredere a SERVICIILOR SECRETE in TRAIAN BASESCU a venit un urma atacurilor sale la adresa serviciilor din dorinta de a o apar si a o promova pe ELENA UDREA in campania prezidentiala, mai ales dupa momentul filajului de la Paris.

Totul a revenit la normal, in opinia lui VICTOR PONTA, de cand KLAUS IOHANNIS s-a instalat la Palatul Cotroceni.
Citeste si: LUDOVIC ORBAN: ELENA UDREA a crapat usa in SUFRAGERIA INTUNECATA a lui TRAIAN BASESCU

Totodata, premierul a declarant ca a discutat cu presedintele KLAUS IOHANNIS despre situatia SERVICIILOR SECRETE si ca “atunci cand va fi momentul” se vor inainta Parlamentului si propuneri pentru functiile de director al SRI, respectiv al SIE.

“Am discutat si cu presedintele Iohannis, cu SIE, cu cei de la SRI. Toata lumea isi face treaba si lucrurile merg bine. Eu pot sa garantez ca, din ce s-a facut in ultimele zile, in relatia presedinte – guvern – servicii de informatii lucrurile merg foarte bine”, a spus VICTOR PONTA.

Premierul VICTOR PONTA a mai declarat ca in CSAT nu ar trebui discutate dosare penale, facand referire la posibilitatea discutarii intr-o viitoare sedinta a acestui organism despre acuzatiile ELENEI UDREA la adresa serviciilor secrete.

“Eu cred ca in CSAT nu trebuie discutate dosare penale. Daca sunt dosare penale, (…), nu CSAT. Deci nu stiu sa va raspund la aceasta… Pana azi, nu exista o asemenea propunere. Daca va exista ceva care tine de siguranta nationala, vom discuta, daca nu, tot ceea ce tine de justitie nu intra in atributiile CSAT. Si nu e cazul sa discutam la CSAT dosare, denunturi si batalii de acest gen”, a spus VICTOR PONTA, intrebat daca in sedinta CSAT din primavara se vor discuta acuzatiile ELENEI UDREA la adresa SERVICIILOR SECRETE, asa cum a spus presedintele KLAUS IOHANNIS.

Premierul a adaugat ca va participa la sedinta Parlamentului de luni unde presedintele va tine un discurs.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro