VICTOR PONTA si-a anuntat colegii din PSD CUM va fi REDUSA TVA

Premierul VICTOR PONTA si-a anuntat colegii din conducerea PSD ca s-a decis la nivelul Guvernului ca TVA sa fie REDUSA de la 1 iunie la 20 la suta, pentru aceasta urmand sa dea o Ordonanta de Urgenta, potrivit unor surse din partid citate de gandul.info.

Astfel, pesedistii au fost informati de premierul VICTOR PONTA si de ministrul de Finante, EUGEN TEODOROVICI, ca s-a decis la nivel guvernamental ca TVA sa fie redusa la 20 la suta, incepand cu 1 iunie, inainte de intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal si a noului Cod de procedura fiscala.

Citeste si: VICTOR PONTA s-a intalnit cu MUGUR ISARESCU pentru a discuta despre REDUCEREA TVA. Varianta PREFERATA de premier

VICTOR PONTA nu a dorit sa dea aceasta informatie si in conferinta de presa de la partid, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, afirmand ca aceasta decizie urmeaza sa fie luata in cursul zilei de luni sau de marti.

”Am discutat despre situatia actuala dupa primul trimestru. Avem o colectare mult peste asteptari a veniturilor la bugetul de stat. Aceasta situatie ne permite sa mergem mai departe cu ideea de a avea o relaxare fiscala legata de TVA chiar inainte de intrarea in vigoare a Codului Fiscal inainte la 1 ianuarie”, a afirmat VICTOR PONTA.

Citeste si: VICTOR PONTA: REDUCEREA TVA ar putea fi adoptata mai REPEDE

Premierul a precizat ca l-a anuntat si pe presedintele KLAUS IOHANNIS si ca in cursul zilei de luni se vor termina toate analizele economice pe acest subiect, dar ca ministrul de Finante, EUGEN TEODOROVICI, a discutat deja cu partenerii de la FMI.

Sursa foto: jurnalul.ro